Aktuelnosti

APEL DOBRIM LJUDIMA: U BUTIKU ”SARA” U LAKTAŠIMA NALAZI SE KUTIJA U KOJOJ MOŽETE OSTAVITI NOVAC ZA PORODICU TOMIĆ IZ KOSJEROVA

tomici

LAKTAŠI, 24. maja – Molimo Vas da u skladu sa Vašim mogućnostima pomognete osmočlanoj porodici Tomić iz Kosjerova kod Laktaša, koja živi u neuslovnom objektu, bez elementarnih uslova za život dostojan čovjeka. Od danas će biti kutija u dječijem butiku ”Sara” u Laktašima, kod CM marketa, pa ko može, ko želi, marka po marka nekom znači puno!!!! Ukoliko imate mogućnosti ... Opširnije »

Čudo u manastiru Krka: Proplakala ikona u pravoslavnoj svetinji u Hrvatskoj

manastir_krka

Obavešten je i patrijarh koji je istakao da se u manastiru dogodilo čudo Pravoslavni vernici su pod velikim utiskom posle čuda koje se dogodilo u manastiru Krka, nedaleko od Kistanja u Hrvatskoj. U jednom trenutku, kako kažu, ikona je zaplakala, što nikog ko se našao na licu mesta nije ostavilo ravnodušnim. Dalmatinski vladika Nikodim prisustvovao je današnjoj liturgiji u Hramu Ćirila i Metodija, a ... Opširnije »

Lažna uzbuna na Facebooku, u Banjaluci nije nestao dječak

Gospodska

BANJALUKA, 24. maja – Iako se Facebookom širi priča o navodnom nestanku dječaka u Banjaluci, “Nezavisne” saznaju da to nije tačno, već da je majka šestogodišnjaka juče nakratko izgubila iz vida, ali se on pojavio i sada je sa svojom porodicom.   Kako saznajemo, ovaj slučaj nije ni prijavljen banjalučkoj policiji. “Navodno je majka dječaka u četvrtak rekla da ne ... Opširnije »

Danas se slave sveta braća Ćirilo i Metodije

568955_cirilo-i-metodije_ls

LAKTAŠI, 24. maja – Vernici i SPC slave Sv. Ćirila i Metodija   Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Svetu braću Ćirila i Metodija, koji su širili hrišćansku veru i pismenost među Slovenima. Ova dva brata rođena su u Solunu, u kući znamenitih i bogatih roditelja. Stariji brat Metodije proveo je kao oficir deset godina među Slovenima (makedonskim) i tako naučio slovenski jezik. ... Opširnije »

Kupila automobil, platila u kovanicama: Radnici tri dana brojali novčiće (VIDEO)

Kina

LAKTAŠI, 24. maja – Radnici u jednom salonu automobila u Kini ostali su bez teksta kada im je došla žena koja je odlučila da kupi automobil i to donoseći kovanice u 66 kesa.   Volkswagen passat koji je bio izbor ove Kineskinje koštao je 24.500 evra, a radnicima su bila potrebna tri dana da izbroje sve kovanice. Na snimku se ... Opširnije »

Policijska akcija u Prnjavoru i Laktašima: Zbog serije krađa 10 ispitanih

lopov

PRNJAVOR, 24. maja – U akciji “Polo”, koju su zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaši, zbog serije teških krađa ispitano je deset lica, od čega su sedam maloljetnici.   “Nezavisne” nezvanično saznaju da su, uz dva maloljetnika iz Laktaša, te pet iz  Prnjavora, osumnjičeni i Elmedin A. (18), Darko P. (22) i Danijel M. (22), sva trojica ... Opširnije »

U prvi razred srednjih škola u RS planiran upis 10.550 učenika

škola

LAKTAŠI,24.maja – Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske objavilo je danas konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2019/2020. godini, prema kojem je planiran upis 10.550 učenika u 16 struka.   “Pravo upisa u prvi razred srednjih škola imaju učenici sa završenom osnovnom školom koji na dan upisa nisu stariji od 17 godina. Lica koja se upisuju ... Opširnije »

error: