Aktuelnosti

ZANIMLJIVO TRŽIŠTE OVIH DANA: “Prodajem glas, samo ozbiljne ponude, molim”

izbori

ZENICA, 01. avgusta  – Da je kupoprodaja glasova u BiH za vrijeme izborne godine postala prihvatljiva i da će kao pojava vladati i pred ovogodišnje oktobarske izbore, pokazuje najnoviji primjer jednog Zeničanina, koji je odlučio da putem internet stranice za oglase svoj glas proda onome ko mu da najviše novca.   “Prodajem svoj legitimni glas na predstojećim izborima po principu ... Opširnije »

Kosovo nije primljeno u Interpol

20181120110329_509045

BEOGRAD, 20. novembra – Priština nije danas uspjela da izbori članstvo u Interpolu, javila je Radio-televizija Srbije.   Na zasjedanju Generalne skupštine Interpola u Dubaiju ni u prvom niti u drugom krugu glasanja nije bilo dvotrećinske većine, potrebne za prijem nove članice. U prvom krugu “za” prijem Prištine glasalo je 76, protiv je bilo 56, dok su 22 članice bile ... Opširnije »

Običaji pred Arhangela Mihajla: Pravila, praksa, velike greške

arha

LAKTAŠI, 20. novembrav- Sutra slavimo velikog svetitelja, arhangela Mihaila. Naš narod ima posebno verovanje u anđele. Većina naših običaja, praksi slavljenja i „obožavanja“ ovih praznika je velika greška. Srbi često traže neke magijske rituale koji generalno sa verom nemaju nikakve veze, danas ćete pročitati da je dobro ubrati list sa „hrastovog drveta“, za napredak porodice takođe je dobro započeti neki ... Opširnije »

JEFTINIJE NEGO “BUSOM DO GRADA” – “Ryanair” do ponoći rasprodaje karte po cijeni od 4,99 evra

avion

LAKTAŠI, 20. novembra – Avio-kompanija “Ryanair” danas prodaje 250.000 mjesta od samo 4,99 evra za putovanja u decembru i januaru, a koja su dostupna za rezervaciju do ponoći, saopšteno je iz ove kompanije.   Robin Kili iz “Ryanair” pozvao je korisnike da se prijave na Ryanair.com da ne bi propustili ovu ponudu. “Imamo osam dana nevjerovatnih ponuda na web stranici, nudeći korisnicima ... Opširnije »

VAUČERI I MAGNETNE KARTICE Ovo morate da znate prije nego što krenete autoputem “9. januar”

autoput-Banjaluka-Doboj-04-foto-S-PASALIC (1)

LAKTAŠI, 20. novembra – Još šest dana je na snazi aktuelni cjenovnik za plaćanje putarina na autoputu Banjaluka – Doboj u otvorenom sistemu naplate, a od ponedjeljka „Autoputevi RS“ počinju da naplaćuju putarinu po osnovu prijeđenih kilometara. Ekipa Srpskainfo se na licu mjesta uvjerila da je gotovo sve spremno za zatvoreni sistem naplate na autoputu „9. januar“, dužine 72 kilometra. ... Opširnije »

LJUBAV RUŠI SVE PREPREKE Prnjavorčanin otišao da radi u Angoli, pa se zaljubio

angola-ljubav

PRNJAVOR, 20. novembra – Prije tri godine životni put odveo je Prnjavorčanina Duška Milankovića u jugozapadnu Afriku, tačnije u Angolu. Otišao je trbuhom za kruhom, ali je boraveći u Angoli shvatio kako su ljudi i sa malo srećni. Milanković trenutno boravi na jednom angloskom ostrvu u Atlanskom okenau, u mjestu Musulo, gdje radi na gradilištu montažnih kuća. Na daleki put ... Opširnije »

OVAKO JE SVE POČELO…Zaštićeno prirodno blago u Laktašima

Jelica-brdo-kod-Laktasa-foto-Milan-Pilipovic

LAKTAŠI, 20. novembra – Skupština opštine Laktaši proglasila je Jelića brdo park – šumom i zaštićenim područjem koje ima važan ekološki i turistički potencijal. U Institutu za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, čiji stručnjaci su izradili studiju o Jelića brdu, ističu veliki značaj odluke o proglašenju park – šume za opštinu Laktaši, te prednosti ovog zaštićenog područja bogatog biljnim i ... Opširnije »

Laktaši: Sutra NERADNI DAN – Pogledajte ko su izuzeci

download

LAKTAŠI, 20. novembra – Obavještavaju se građani, pravna lica i preduzetnici sa područja opštine Laktaši da je, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, 21. novembar, neradni dan. Taj dan ne radi Opštinska uprava Laktaši, republički organi i organizacije, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne ... Opširnije »

error: