Antikampanja reviji Viktorija sikret: Žene različitih veličina prošetale pistom

LAKTAŠI, 08. novembra – Ovih će se dana pisati samo o najiščekivanijoj modnoj reviji na čijoj pisti svjetski supermodeli, a one najpoznatije nose anđeoska krila.

999

Revija Viktorija sikret postala je ekskluzivan događaj u svijetu mode, ali i pravi događaj na kojem nastupaju i pojavljuju se najveća poznata lica.

Pet miliona ljudi, otprilike, pratilo je prošlogodišnju reviju, ali mnogi smatraju da reklamira krive vrijednosti i nameće nemoguće standarde.

 

S tim se posebno slaže manekenka Robin Loli koja je pokrenula peticiju za sabotiranje šoua: “Sve dok Viktorija sikret ne počne predstavljati žene na svim nivoima, tražim kompletan bojkot ovogodišnje revije – napisala je.

Ova manekenka započela je zato antikampanju i organizovala reviju rublja “We're All Angels” na kojoj su nastupile poznata imena u modelingu poput Hejli Haselhof, Felisiti Hejvard i Ešli Džejms.

Brend “Simply Be”, čije su komade nosile, otkrio je i da 73 odsto žena misle da “kampanje za rublje ne zastupaju njihov oblik tijela.”

(Radio Sarajevo)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javna. Obavezna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

error: