mk2

ЛАКТАШИ, 9. априла – Један од иницијатора оснивања Општинског одбора Демократског савеза ДЕМОС Лакташи је и угледни привредник, власник надалеко познате фирме „Кнежевић Ентеринг“ д.о.о. Марко Кнежевић.

На првој конститутивној сједници ОО ДЕМОС-а Лакташи, Кнежевић је једногласно изабран за замјеника предсједника странке, којој предвиђа свјетлу будућност, не само у Лакташима, већ и на нивоу Републике Српске.

На питање шта је превагнуло у одлуци да политички ангажман започне баш у ДЕМОС-у, Кнежевић отворено каже да је то састав Општинског одбора, односно људи, који су одлучили да подрже и унаприједе ову причу.

-Изабрао сам ову политичку опцију, јер је ОО ДЕМОС Лакташи формиран од стране нових, некомпромитованих, младих и углавном високообразованих људи, а које су већ професионално остварени. Убјеђен сам да такав тим треба Лакташима и да ће то грађани препознати на изборима 2020. године, тако да ћемо имати капацитет да учествујемо у позитивнх промјенама у Лакташима – поручио је Кнежевић, додавши да се сви проблеми морају рјешавати радом и разговором, те да свако, ко на тај начин размишља, у њему може наћи партнера.

mk5

Иначе, Марко Кнежевић је рођен 1981. године у Бањој Луци, власник је компаније „Кнежевић Ентеринг“, активан у пословној заједници кроз Бизнис клуб, Унију удружења послодаваца РС, Привредну комору РС и Спољнотрговинску комору БиХ. Исто тако, члан је Удружења грађана „Мисли добро“, ожењен и отац двоје дјеце.

  • Спадате у ред успјешних привредника у Републици Српској и као такав можда сте и најпозванији да оцијените постојећи привредни амбијент, превасходно на подручју општине Лакташи, гдје и сами послујете?

Кнежевић: Лакташи, као локална заједница, имају вишедеценијску традицију наклоњености развоју привреде, али свакако да се на том пољу може радити још много, јер се од старе славе не живи дуго. Администрација, али и инфраструктура се морају ставити у потпуну функцију привредног развоја, а самим тим и будућег просперитета становника општине. Обзиром да је сједиште наше компаније у Трну, највеће проблеме имамо са електричном енергијом, односно честим и углавном ненајављеним нестанцима струје. Иако ми у „Кнежевић Ентерингу“ тренутно немамо проблем са радном снагом, евидентно је да се многи привредни субјекти суочавају са тим проблемом, те се на том пољу мора значајно радити. То је заједнички задатак и челних људи општине и послодаваца.

mk1

  • Шта сматрате задацима менаџмента Општине Лакташи, а шта задацима пословне заједнице?

Кнежевић: Основни, а најтежи задатак за општину, који се не може ријешити преко ноћи јесте формирање средњошколског центра у Лакташима. Према подацима пописа из 2013. године, Лакташи имају 35.000 становника, дјецу углавном школујемо у Бањој Луци, коју никако не желим омаловажавати, али природно је да они због тога прве професионалне ангажмане траже у мјесту школовања. На територији Лакташа послује доста стабилних и респектабилних компанија, које би сигурно биле заинтересоване за учешће у оснивању овог центра, те формирању неколико одјељења дефицитарних занимања. Лакташима близина Бање Луке треба да буде предност, а не ограничавајући фактор. Што се тиче пословне заједнице, на њој је исто тако тежак задатак стварања афирмативних радних мјеста, на којима би запослени у норманим радним условима имали потпуно задовољење свих животних потреба. Послодавци нити могу нити смију чекати да неко други рјешава њихове проблеме, како по питању радне снаге, тако и по питању свега осталог, а администрација им треба као партнер.

  • Какви су планови компаније „Кнежевић Ентеринг“ у 2019. години и колико сте задовољни оствареним резултатима у 2018. години?

Кнежевић: „Кнежевић Ентеринг“ је лидер у сектору монтаже подних облога у овом дијелу БиХ и једна од највећих компанија тог профила. Годишње уграђујемо преко 30.000 квадратних метара различитих подова, а тежиште је на паркетима и ламинатима, мада нам сегмент и ПВЦ подова и текстилних подова из године у годину расте. Тренутно смо у разради пројекта значајног ширења у дрвној индустрији, али је данас тешко прецизирати да ли ће се то десити у 2019. години. У самом сектору монтаже очекујемо раст између 12 до 15 одсто на годишњем нивоу, а у нашем производном погону „Ентеринг ХИП“ у Приједору, гдје производимо прајмере и љепила за подне облоге, очекујемо раст од минимално 20 одсто. У претходној години смо испунили зацртане циљеве и задовљни смо пословним резултатом, али се не опуштамо.

mk3

  • Шта су највећи проблеми, са којима се сусрећете у раду?

Кнежевић: Највеће проблеме можемо сврстати у неколико група, а на самом врху издвојио бих неуређено пословно право. „Кнежевић Ентеринг“ има десетине добијених судских спорова, који се немају над чим извршити. Иако се искрено надам да је вријеме „ташна-машна“ фирми иза нас, чак и данас трпимо због периода, кад су такве мешетариле ионако малим тржиштем. Судски спорови су трајали предуго, а до тад би се преваранти ријешили читаве имовине, која би се могла уновчити. Следећи примјер, који значајно погађа „Кнежевић Ентеринг“ јесте сива економија. С обзиром да смо услужни сектор, имамо врло мало лојалне конкуренције, са којом смо углавном партнери. Прави проблем су нам лица без регистроване фирме, без пријављених радника, а која обављају посао као и ми, али при томе не плаћају обавезе према држави, те нас у таквим околностима цјеновно угрожавају, јер су наши фиксни трошкови знато већи. Такође, значајан проблем за мала привердна друштва је озбиљнији приступ тржишту капитала, како би та мала привредна друштва начинила значајан искорак у нешто веће.

mk4

  • Уз све проблеме, ипак сте препознати и као друштвено одговорна компанија. Можете ли нам рећи нешто више о томе?

Кнежевић: У складу са својим  могућностима, увијек се трудимо помоћи заједници. Не бих посебно издвајао акције у којима смо учествовали, а није их било мало. Без јаког и здравог друштва и окружења, како у локалној заједници, тако и у Републици Српској и БиХ, ни ми овдје не би имали перспективу. Надам се да долази вријеме када ће све више људи бити у прилици да помаже, а не да треба помоћ.

Д.М.