Kompanija “Koka-Kola HBC” započela je preuzimanje vodeće srpske konditorske kompanije “Bambi” od fonda “Mid Jurop partners” za 260 miliona evra, saopšteno je danas iz kompanije “Koka-Kola HBC Srbija”.

237599_ccb_f

Konačan sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a očekuje se da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu ove godine.

– Naša strateška namera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda – navedeno je u saopštenju.

 

 

 

Glavni izvršni direktor kompanije “Koka-Kola HBC” Zoran Bogdanović rekao je da akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrijednosti za kompaniju, kupce i akcionare.

 

– U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne veštine i znanja – rekao je Bogdanović.

“Bambi” je osnovan 1967. godine kao fabrika dječijeg keksa, a veliku popularnost stekao je proizvodnjom “Plazma keksa”.

Od 2015. godine novi vlasnik kompanija “Bambi” je investicioni fond “Mid Jurop partners” iz Londona, zajedno sa koinvestitorima.

 

Srpskainfo