Ako ste roditelj osnovca i primorani ste da budete dio Vajber grupe na kojoj ostale mame i tate ogovaraju zaposlene u školi i djecu, onda znate kakve se finansijke debate vode za praznike ili za kraj školske godine.

Postala je ustaljena praksa da se roditelji dogovaraju oko novčanog učešća prilikom kupovina poklona razrednoj za osmi mart, ali mnogo veća je dilema koliko novca izdvojiti za kraj školske godine, piše Žena Blic.

Tviter korisnica koja se potpisuje kao Ksenija podijelila je sarkastičan komentar jednog oca kojem su se smučile megalomanske želje ostalih roditelja. Ksenija je prepisku objavila uz komentar: “Kraj školske godine. Viber grupa. Roditelj za nijansu ogorčeniji od mene”.

– Ja sam mislio ovako. Da svi udružimo sredstva u jednoj banci i primamo platu na istom mjestu, i onda da podignemo stambeni kredit i kupimo dvije garsonjere – jednu za direktorku, a drugu za razrednu. To će svakako da im ostane vječna uspomena na nas i mi ćemo narednih 30 godina biti vezani jedni za druge. Možemo da pitamo i djecu šta misle o tome, a možda nema potrebe, složićete se. Molim vas da iznesete svoje prijedloge.

Kako se ispostavlja, na osnovu komentara drugih roditelja na objavu, suluda ideja o kupovini dva stana nije daleko od realnosti jer je jedna korisnica napisala da su roditelji učiteljici kupili laptop, drugi da je razredna dobila na poklon bijelo zlato, a treći da je u odjeljenju od 30 đaka svaki roditelj dao po 1.000 dinara za poklon uz komentar – Jedan polovni “Jugić” ili laptop mogao je lagano da padne.

Srpskainfo