LAKTAŠI, 14. jula – Završnim riječima tužilaštva i odbrane u banjalučkom Okružnom sudu okončano je ponovljeno suđenje Draganu B. optuženom za obljubu tri maloljetne sestre.

Bio u vezi s majkom, pa silovao njene maloljetne kćerke: Završne riječi na suđenju pedofilu iz Laktaša
FOTO: FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

Tužilaštvo je uoči završnih riječi izmijenilo optužnicu, pa je odustalo od krivično djela počinjenog prema najmlađoj žrtvi, djevojčici rođenoj 2013. godine.

Aleksandar Jokić, advokat optuženog Dragana B. u završnoj riječi je naveo da nema dokaza da je njegov branjenik počinio krivično djelo zadovoljenja polnih strasti, da nema obljube prema dvije djevojčice, a da je prema jednoj za koju optuženi priznaje obljubu, u pitanju osnovni oblik djela.

Vrhovni sud Republike Srpske u martu ove godine uvažio je žalbe odbrane i ukinuo raniju presudu Draganu B. kojom je bio osuđen na 19 godina zatvora.

Okružni sud u Banjaluci u julu prošle godine osudio je Dragana B. iz Laktaša na 19 godina zatvora zbog obljube nad tri maloljetnice rođene 2005, 2007. i 2008. godine, te “druge polne radnje” nad djevojčicom 2013. godište.

Radi se o djeci njegove ljubavnice M.J. protiv koje se vodi odvojen postupak zbog sumnje da je u više navrata pred maljoletnim kćerkama imala seksualne odnose s optuženim Draganom.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Okružni sud BanjalukaSuđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost, a radi zaštite djece nećemo objavljivati puni identitet majke i optuženog, kao ni detalje optužnice.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka Dragana B. je teretilo da je s djevojčicama imao polne odnose u njihovoj, ali i svojoj kući od marta 2019. do februara 2020. godine, kada je monstruozni slučaj i otkriven.

Tačnije optužnica ga tereti da je obljubio tri sestre, a da je nad četvrtom počinio “drugu polnu radnju izjednačenu s obljubom”, kao i za zadovoljene polnih strasti pred djetetom.

Pojašnjava se da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi sa majkom djevojčica, te da je u odsustvu oca djece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično.

Dragan B. uhapšen je 6. februara, zajedno s majkom djevojčica M.J. koja se sumnjičila za navođenje djeteta na prisustvovanje polnim radnjama.

Presuda će biti objavljena u ponedjeljak 19. jula.

Srpskainfo