LAKTAŠI, 16. aprila – Najlepše dekoracije uskršnjih jaja za mališane – jaja životinje, slatkiši i likovi iz bajke! Zavirite u ukršnji svet mašte…

Uskrs je najveseliji hrišćanski praznik, a puno boja, uskršnjih igara i zabave tokom šaranja jaja, naročito raduje decu, piše Lovesensa.

Mališane treba uključiti u postupak farbanja jaja kako biste kod njih probudili kreativnu energiju, zabavili ih i dali im do znanja da rade nešto važno za celu porodicu. Potrudite se da tokom šaranja sve boje i alati budu bezbedni.

Uskršnja korpa sa jednobojnim jajima ili dekoracijom od liščica sasvim je dovoljna da zadovolji ukus starijih, ali deca očekuju maštovitije dekoracije jaja.

Predlažemo 8 različitih ideja koje će sigurno oduševiti vaše mališane:

1. Jaja cvetni zeka

Ovo nisu klasična jaja na kojima je naslikan zec, već sasvim drugačija uskršnja dekoracija. Potrebno je da sačuvate ljuske od jaja, operete ih i osušite, a zatim napunite zemljom u koju je posađeno cveće. Na ljusci nacrtajte lik zeke, a od papira napravite uši. Dobićete mini saksiju od ljuske jajeta sa likom zeke. Verujemo da će ovo jaje zauzeti posebno mesti o u vašoj uskršnjoj korpi.

 

jaje

SaveWe Are ScoutTUTORIAL: Make adorable Easter Bunny mini vases from eggshells – We Are Scout288LovesensaVredne ruke

 

2. Ananas jaja

Jedna od najlakših, ali i najinteresantnijih metoda za ukrašavanje jaja. Ofarbajte jaja u žuto, a zatim od zelenog papira isecite liske za ananas i zalepite na vrh žutog jajeta. Vaši ananasi su spremni za serviranje.

 

jaje1

SaveStudio DIYDIY Pineapple Easter Eggs5LovesensaVredne ruke

 

3. Farma jaja

Od jaja možete napraviti različite domaće životinje, odnosno svoju mini farmu. Mnogim mališanima ovo je omiljena dekoracija za Uskrs, a jednostavno se pravi. Prase jaja možete napraviti tako što ćete njušku, uši i repić napraviti od roze papira, a oči i tačkice na njušci docrtajte crnim markerom. Jaja ptice pravite tako što napravite kljun i krila od papira, a krzno za ovcu lako ćete napraviti od vate.

 

bfdfedb0bc05ebb64d61b817b0be472d

SaveLOOK WHAT I MADE …Easter decoration with animals out of egg shells.473LovesensaVredne ruke

 

4. Jaja sa šljokicama

Devojčice će biti oduševljene ovom dekoracijom. Dajte im četkicu i gliter, dopustite im da šaraju jaja šljokicama i naprave pravu uskrpšnju dekoraciju za princeze. Sa šljokicama možete praviti ombre jaja ili jaja sa tufnama.

 

20b21337f6989187f5a2584e1f69ab65

Savegirl. Inspired.Glitter Easter Eggs – girl. Inspired.5LovesensaVredne ruke

 

5. Krofne jaja

Vodenim bojama ili temperama možete naslikati krofnu na vrhu jaja. Ne zaboravite na krofnicama da napravite slatke i raznobojne mrvice.

 

d4a36a37e20f8c9c8ef863b0b674b622

SaveKara's Party IdeasEaster DIY Doughnut Eggs! Via Kara's Party Ideas | Kara Allen | KarasPartyIdeas.com8LovesensaVredne ruke

 

6. Jaja šećerna vuna

Skoro svako dete ne može da odoli slatkišima, naročito šećernoj vuni. Predložite mališanima da napravite zanimljiva jaja koja podsećaju na slasnu šećernu vunu. Na vrh jaja zalepite kuglice vate u roze, žutoj i zelenoj boji, a ispod vate nacrtajte kornet li štapić.

 

00bbe492130d43afb95a62ed2ee259a0

SavePosh Little DesignsDIY Cotton Candy Easter Eggs – Posh Little Designs1LovesensaVredne ruke

 

7. Jaja elegantni zeka

Ukoliko vam je komplikovano da napravite zeku iz predloga 1, onda će vas sigurno osvojiti jednostavni elegantni zeka nacrtan na jajetu bojicama. Za ovu dekoraciju potrebna vam je boja za farbanje jaja, crna i roze bojica. Polovinu jaja ofarbajte u željnu boju koja će predstavljati odelo, a kravatu , oči, usta i uši docrtajte crnom bojicom. Ne zaboravitie da zeku učinite još slađim dodavanjem roze obraščića.

 

f062f6f2f3c30f023891018371bad7cb

SavebitteBunny Easter Eggs DIY – bitte57LovesensaVredne ruke

 

8. Jednorog jaja

Najpopularnija uskršnja dekoracija jaja za devojčice već godinama unazad jesu jednorog jaja. lako se pave, a male princeze biće oduševljene. Na vrh belih jaja zalepite cvetiće koje možete da kupite u radnjama sa ukrasima ili u pozamanteriji, a od platna ili papira napravite rog i prekrijte ga šljokicama. Na jajetu nacrtajte oči jednorga sa zanosnim trepavicama.

 

f751234f68ad7a42de62945b5772679e

Savefrom redtedart.com2LovesensaVredne ruke

 

Dečiji osmeh leči dušu i budi najlepša osećanja ljubavi. Zato se tokom uskršnjih praznika više posvetite svojim mališanima i zajedno uživajte u stvaranju malih umetničih dela od jaja.

Izvor: Lovesensa