LAKTAŠI, 22. septembra – Košarkaši Cedevite savladali su Zadar 85-77 i tako su se plasirali u ABA Super Kupa.

kk-cedevita-zadar-524622490d829c95dca09cda8f593f07_gallery_single_view

Cedevita je dobro otvorila susret. Bel i Kuk su bili raspoloženi na startu susreta i Cedevita je konstantno vodila. Sa druge strane, Krajina je jedini imao dobar ritam. Većim dijelom prvog perioda, Zadar je dobro parirao Cedeviti ali je Cedevita konstantno vodila. U završnici prvog perioda, razigrao se Božić i  Zadar je prišao na samo poen zaistatka. Ipak, Cedevita je dobro završila prvi period i dobila ga 23-17.

Cedevita je dobro otvorila drugi period. Rano su došli do dvocifrene prednosti a u jednom trenutku imali su i 12 poena prednosti. Ipak, Zadrani se nisu predavali. Malkolm Grent uveo je u ritam ekipu Aleša Pipana. Malo po malo smanjivali su prednost Cedevite i u jednom trenutku prišli su na dva poena zaostatka. U samoj završnici prvog poluvremena, Cedevita je bila bolja i na odor je otišla sa vodstvom 43-37.

Na startu drugog poluvremena igralo se u izuzetno sporom ritmu. Cedevita nije imala problema da održava prednost. Kada ih je krenuo šut sa distance, došli su i do rekordnih 14 poena prednosti. Ponovo je u dobar ritam Zadrane uveo Malkolm Grent. Ipak, Cedevita je uspjevala održati prednost. No Zadar nije odustajao. Iskoristili su greške Cedevite i poenima Bašića prišli su na -3. Tražio je tada Alonso tajm aut ali nije bilo pomoći. Zadrani su serijom trojki u završnici trećeg perioda napravili potpuni preokret. Pred odlučujućih deset minuta, Zadar je vodio 67-63.

Na početku poslednjeg perioda viđena je velika borba. Cedevita je pokušavala da dođe do preokreta ali Zadar je čuvao prednost. Zadrani su promašivali trojke ali Cedevita to nije kažnjavala. Baš naprotiv, Cedevita je išla iz greške u grešku. Poenima Lime i Kobsa pod faulima, Cedevita je napravila preokret. U samoj završnici do izražaja je došao individualni kvalitet kojeg Cedevita posjeduje. Zadrani su jeftino gubili lopte a ruku na srce dosta su se i istrošili. Na kraju Cedevita je došla do pobjede, rezultatom 85-77.

Cedevitu je do pobjede predvodio Bel sa 23 poena, dok je Grent bio najbolji u ekipi Zadra sa 21 poenom. Cedevita će u polufinalu igrati sa boljim iz susreta Zvezde i Olimpije.

 

SPORTDC