SARAJEVO, 27. septembra – Prisutni su se šokirali činjenicom da je Velić plakao dok je pričao kako je izmasakrirao psa, ali da nije pokazivao emocije kada je govorio o ubistvu majke

Kanibal iz Bosne

Prvi zabeleženi slučaj kanibalizma u Bosni i Hercegovini i dalje šokira tamošnju javnost, a najteže je definitivno istražiteljima koji iz dana u dan slušaju gnusne detalje iz svedočenja uboice Sabahudina Velića (33) iz Bosanske Krupe.

Velićevo saslušanje u bihaćkom tužilaštvu izazvalo je opšte zgražavanje zbog detaljnog opisa zločina.

Čak su i lokalni advokati redom odbijali da zastupaju monstruma pa mu je na kraju dodeljen jedan po službenoj dužnosti. Međutim, ni tu nije baš teklo sve glatko budući da je čovek tokom ispitivanja nekoliko puta s grčem u licu napuštao prostoriju jer je Velić iznosio previše detalja od kojih se ledi krv u žilama.

Velić je tokom ispitivanja rekao da je pre majke zaklao i vlastitog psa. Potom se vratio u kuću i poslednji put se obratio Nasihi.

– Majko, jesi li ti zadovoljna sa mnom? – upitao je, a ona je odgovorila potvrdno.

Međutim, čim mu je okrenula leđa, Velić je zamahnuo sekirom udarivši je u vrat.

Prisutni su se šokirali činjenicom da je Velić plakao dok je pričao kako je izmasakrirao psa, ali da nije pokazivao emocije kada je govorio o ubistvu majke.

Potom je ponovio već poznate činjenice da je bio pod uticajem crne magije, te da su mu četiri ‘džina’ naredila da to napravi. Bezosećajno je objasnio kako je jednostavno morao žrtvovati majku. Posle je majku prepolovio, pekao i jeo. Ostatke tijela zakopao je po dvorištu…

Velić je u pritvoru odsečen od ostalih zatvorenika i u šetnje ide samo u društvu stražara.

(Telegraf.rs/ Jutarnji.hr)


Novum
Novum
Novum
Novum