Aerodrom Banjaluka biće zatvoren od 15. januara zbog sanacije poletno – sletne staze, ali uprava preduzeća dva dana prije najavljenih radova ne odgovara na pitanja koja se odnose na detalje sanacije.

Srpskainfo tražila je odgovore na pitanja koliko će radovi da koštaju, iz kojih sredstava će biti finansirana sanacija, kada je raspisan javni poziv i koji izvođač je izabran, te u kojem roku je ugovoreno izvođenje radova…

Odgovor koji smo dobili prenosimo u cijelosti : „Po pitaju sanacije poletno/sletne staze na aerodromu Banjaluka čekamo kompletiranje svih stavki u procesu. Svakako ćemo obavijestiti javnost sapštenjem o toku radova u narednom periodu“.

Podsjećamo da je Srpskainfo 5. januara kontaktirala i direktora Aeordroma Milana Račića koji nije htio da kaže da li će aerodrom biti zatvoren.

Račić je jedino mogao da kaže da je ovo javno preduzeće prošle godine od Vlade RS dobilo 907.000 konvertibilnih maraka za sanaciju piste.

– Aplicirali smo za još neka sredstva kod Vlade i nadamo se da ćemo ih dobiti – dodao je tada Račić. Tada nam je rekao da nije raspisan javni poziv za izvođenje radova na pisti.

Međutim, nakon što smo objavili obavještenje avio-kompanije „Viz er“ koja jednom putniku otkazuje let iz Banjaluke upravo zbog zatvaranja aerodroma od 15. januara do 28. februara, Aerodrom Banjaluka se nekoliko časova poslije oglasio i potvrdio da se aerodrom zatvara od 15. januara.

– Aerodrom Banjaluka biće 30 dana zatvoren za vazdušni saobraćaj od 15. januara, a u tom periodu biće izvršena sanacija poletno-sletne staze i otklonjeni nedostaci – saopšteno je tada iz preduzeća “Aerodromi Republike Srpske”.

Srpskainfo