LAKTAŠI, 08. februara – Načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović,  održao je sastanak sa predstavnicima  „Aerodroma Republike Srpske“. Na sastanku održanom danas u prostorijama opštine Laktaši, govorilo se o unapređenju uzajamne saradnje, kako bi se stvorili uslovi za neometano funcionisanje „Aerodoma“, jer razvoj ove vrste saobraćaja, doprinosi i razvoju opštine Laktaši.

Laktaši

Načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović, rekao je da trenutno pronalaze rješenja za određena pitanja, konkretno rješavanje priključka „Aerodroma“ na vodovodni sistem opštine, jer njihovi trenutni kapaciteti nisu dovoljni za potrebe preduzeća. Između ostalog, naveo je da se radi i na rješenju pristupnog puta prema „Aerodromu“, tačnije, trebalo bi obezbjediti novu saobraćajnicu koja bi povezala sadašnju petlju auto-puta u Laktašima sa „Aerodromom“.

Mahovljani

Vršilac dužnosti direktora „Aerodoma Republike Srpske“, Zoran Injac, poslije završetka sastanka, izjavio je da imaju ambiciozne planove za ovu godinu, a jedan od njih je da broj putnika koji će koristiti njihove usluge dostigne 200 hiljada, te da im je cilj da postanu intermodalno čvorište robnog i putničkog saobraćaja, što bi doprinjelo i lokalnom razvoju opštine. Ovom prilikom je rekao  da će ove godine iz Banja Luke letjeti tri aviona, i to: dva za Tursku i jedan za Grčku, a u pregovorima su sa jednom ruskom kompanijom, te da na proljeće postoji mogućnost za direktan let Banja Luka-Moskva.

 

Izvor: Opština Laktaši