LAKTAŠI, 04. juna – Predstavnici opštine Laktaši uzeli su učešće na regionalnoj konferenciji „Agroindustrijski centar – temelj privrede Zlatiborskog okruga“, koja se održava na Zlatiboru. Riječ je o budućem regionalnom centru, u kojem će biti udruženi lokalni proizvođači. Cilj projekta je njihovo osnaživanje, stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za lokalne privrednike, podsticanje preduzetništva, jačanje lokalne i regionalne privrede, zajednički nastup na domaćem i inostranom tržištu, informisanje i edukacija, promocija privrede. Učešće na konferenciji je prilika za prenos primjera dobre prakse i razmatranja primjene istog modela na području opštine Laktaši.

Livač

U okviru konferencije organizovani su i panel diskusije, gdje je Draženko Budimir, direktor Zemljoradničke zadruge „Livač“ iz Aleksandrovca kroz razgovor opisao  razvojni put sopstvenog biznisa, istakao prepreke sa kojima su se suočavali na putu realizacije svojih ideja (dosadašnji rezultati i budući planovi), pomoć i ulogu lokalne zajednice, odnosno opštine.

sir

Pored ZZ „Livač“ iz Aleksandrovca, priliku da izlože svoje proizvode imala je i porodica Vučetić iz Laktaša, koja gaji aroniju. Porodica Vučetić je A2 liker predstavila na mnogim sajmovima zdrave hrane i organskih proizvoda u Laktašima, Brodu, Banja Luci, Novom Sadu. A2 liker je nagrađen Srebrnom medaljom za kvalitet na 83. Novosadskom sajmu 2016.godine.

aronija    livač1