BANJALUKA, 09. novembra – Besplatna kampanja “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018”, koju organizuje Auto-moto savez RS i Auto-moto društvo, počinje u ponedjeljak, 12. novembra, u Banjaluci radi preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima.

saobracaj-auta-01-foto-S-PASALIC-1

– S obzirom na to da se vozilo u toku zimskih uslova nalazi u uslovima koji dovode do većeg habanja i trošenja određenih sklopova vozila, AMS sprovodi akciju u kojoj će vozačima biti sugerisano kako da pripreme svoje vozilo za zimske uslove eksploatacije, koja oprema je potrebna i kako bezbjednije da učestvuju u saobraćaju – saopšteno je iz AMS.

Tokom trajanja kampanje vozačima će biti dijeljene grebalice za led i tečnost za pranje vjetrobranskog stakla.

 

– Predviđena je kontrola vrijednosti rashladne tečnosti, kvaliteta kočione tečnosti, dubine gazećeg sloja pneumatika, svjetlosno-signalnih uređaja, uređaja za brisanje i pranje vjetrobranskog stakla, punjenja akumulatora, plinske instalacije, opreme i pribora koju treba da posjeduju vozači na osnovu pravilnika, te ispravnost amortizera, na mjestima gdje bude moguće postaviti tester – saopšteno je iz AMS-a.

Kampanja će u Banjaluci početi u 9 časova u krugu Auto-moto društvo “Krajina” i trajaće tri dana, a do kraja mjeseca biće sprovodena u ukupno 14 gradova i opština Republike Srpske.

 

Srpskainfo