LAKTAŠI, 16. jula – Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu SIPA BiH danas su uhapsili tri lica zbog organizovanog kriminala i nedozovoljenog prometa akciznih proizvoda i izvršili pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na pet lokacija na području Banjaluke i Laktaša.


Prilikom pretresa u okviru operativne akcije “Korset” otkrivene su 30.563 paklice cigareta koje nisu obilježene propisanim akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH tržišne vrijednosti oko 152.815 KM.

Otkriveno je i oduzeto i osam kilograma rezanog duvana koji nije obilježen propisanim akciznim markicama UIO BiH tržišne vrijednosti oko 200 KM, zatim novac: 8.260 evra, 3.966 KM, 2.790 dinara, 880 kuna, 50 dolara, 1.200 norveških kruna i 500 švedskih kruna i mobilni telefoni, evidencije o poslovanju i druga dokumentacija, saopšteno je iz SIPA.

Tokom pretresa, koji su izvršeni prema nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji sa UIO BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela.

Uhapšena lica su sprovedena u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.