LAKTAŠI, 03. marta – Takozvana Ulica crvenih fenjera, mamac za turiste u Amsterdamu, uvodi nova pravila – kada šetajući naiđete na “seksualne radnice” moraćete da im okrenete leđa i da ih ne gledate.

crveni fenjero

Isto pravilo važi i za izloge u kojima sjede “noćne dame” u donjem vešu ili potpuno gole.

Zakon koji će stupiti na snagu u aprilu takođe će spriječiti posjetioce Amsterdama da budu glasni, pijani ili drogirani na ulici.

Turistički vodiči koji svojim klijentima ne objasne ova nova pravila, moraće da plate kaznu od oko 300 evra, a turističke kompanije čiji putnici se budu ponašali mimo pravila platiće oko 1.200 evra.

Novi zakon dolazi nakon sudskih slučajeva kada se ispostavilo da se u ovom gradu trgovalo ljudima zbog legalizovane prostitucije.

Tako će duga tradicija tolerancije seksualnih radnika u Amsterdamu biti prekinuta. I dok se jedni raduju, drugi su očajni – turisti jer ostaju bez čuvene atrakcije, a sami “radnici” jer će manje zaradivati.

Ako niste znali, prostitutke u Holandiji imaju svoj sindikat, policijsku zaštitu i redovno se testiraju na polne bolesti.

Medutim, posljednjih godina sve više djevojaka u Amsterdam dolazi iz istočne Evrope, putem bezobzirnih i brutalnih makroa koji ne poštuju pravila koja važe u ovom gradu kada je prostitucija u pitanju.  Procjenjuje se da su neki od njih za seks usluge uzimali i 600 evra dnevno.

Upravo zbog toga su uvedena nova pravila, a oni koji ih budu kršili, ići će u zatvor – najmanje četiri godine.

Inače, istraživanje je pokazalo da neke od prostitutki tvrde da vole svoj posao, ali većina priznaje da se time bavi iz očaja. Takođe, oko 80 odsto njih su bile žrtve trgovine ljudima.

Droga, kocka, prostitucija: Najgrešniji gradovi svijeta

Kada je već riječ o Amsterdamu i o grijesima ovog grada, neminovno je napomenuti da on kao takav u svijetu nije jedini. Uvijek su nam govorili da se moramo kloniti sedam smrtnih grijeha, ali zabranjeno voće je uvijek bilo najslađe. Ljudska priroda je takva da uvijek ponavljamo svoje greške i rijetko ko nešto nauči na grijesima prijašnjih generacija. Ljudi često vole plesati po rubu, a radost tog plesa teško se može opisati.

Berlin, Njemačka

Prvi institut za seksualne studije na svijetu osnovan je 1900. godine baš u Berlinu. Kako se s vremenom legalizovala prostitucija, tako i ovaj “čedni” njemački grad biva uvršten na popis. Otvoren stav prema seksu utabao je put raznim kabareima i bruleskama, koje danas možete naći na svakom koraku. Ovo je jedan od rijetkih gradova na svijetu gdje se ostvaruju i vaši najtajniji snovi, samo ako ste spremni odriješiti kesu.

Rio de Žaneiro, Brazil

Na trenutak pomislite na Žizel Bundšen, Alesandru Ambrosio i Adrianu Limu. Brazil je blagoslovljen rasnim ljepoticama koje su poznate po tome da će svakog muškarca zavrtjeti oko malog prsta. Dodajte tome oskudno odijevanje na plažama kao što su Kopakabana i Ipanema, i dobili ste pravu grešnu destinaciju. Toples je strogo zabranjen – kazna je sedam dana zatvora!? Ako ste mislili da sve to nije dovoljno da se Rio uvrsti na ovaj popis, onda svemu tome samo pridodajte ilegalne bordele.

Moskva, Rusija

U Moskvi se nalazi otvorena tržnica prostitutkama, koliko god to zastrašujuće zvučalo. Iako je prostitucija ilegalna u Rusiji, ona je dostupna na svakom koraku. A ako svemu tome dodate votku koja teče u potocima i ilegalnu kocku, dobili ste jedan od najgrešnijih gradova na svijetu.

Nju Orleans, Luizijana, SAD

Ako su ples, gozba i najbolja francuska kuhinja na vašem spisku, onda je ovo grad za vas. Iako je prostitucija legalno zabranjena, istorija govori da je to u stvarnosti puno drugačije. Ovdje se i razgovor na kafi vrti oko seksa. Gdje god da se okrenete seks vam doslovno udara u glavu.

Makau, Kina

Las Vegas Azije, ali s barem dvostruko više kocke. Mješavina kineske i portugalske kulture daje vam utisak da se nalazite u nekom drugom svijetu. Liberalni zakoni i jedinstveni festivali čine ovaj grad idealnim gradom grijeha. A Kinezi su poznati po tome da će udovoljiti svakom ukusu.

Tijuana, Meksiko

Odmah preko granice SAD, u Meksiku se nalazi poznato odredište za američke raspuštene momke. Dobna granica za alkohol ovdje je 18 godina, što je tri godine manje nego u SAD, i to ga čini idealnom destinacijom za mlade. O prostituciji da ne govorimo, jer je na svakom koraku, a ako plaćate dolarima – sva vrata su vam otvorena. Pošto se ovdje radi o Meksiku, ni droga nije tabu tema.

Las Vegas, Nevada, SAD

Ovdje su mnogi izgubili svoje snove, ali poneki su se i obogatili. Kocka je na svakom koraku i ona je proslavila ovaj grad. A gdje ima kocke naravno da alkohol teče u potocima, a ima i djevojaka.

Manama, Bahrein

Ovo je jedina bliskoistočna zemlja u kojoj je otvoreno dozvoljena konzumacija alkohola. Evropski uticaj na ovu regiju doveo je do toga da je atmosfera ovdje malo opuštenija nego u susjednim državama. Odmak od strogih saudijskih zakona omogućio je točenje alkohola na svakom koraku, kocku u svakom hotelu i prostituciju, doslovno na svakom uglu. Mnogi muškarci iz okolnih država dolaze ovdje kako bi ispuhali svoje ventile.

Pataja, Tajland

O Tajlandu ne treba puno pričati. Posebno kad je riječ o grijesima. Čarobne gljive, kokain i ostale opojne droge, djevojke i mladići koji nude svoje usluge nalaze se na svakom koraku. O seksu se otvoreno priča uz koktele ili žestoka pića, a za svaku fantaziju postoji osoba koja ju je spremna ostvariti. Dovoljno je da imate novca. A novac ovdje ne bi smio biti problem, pošto usluge prijateljica noći nisu nešto skupe, barem ne za naše uslove.

Nezavisne.com