Skokovima sa Gradskog mosta počela je tradicionalna manifestacija  “66. Ljeto na Vrbasu”, a “Banjalučku lastu” izvelo je 18 učesnika koje su posjetioci netremice gledali.

 

Pobjednik skokova je Banjalučanin Đorđe Gajić (25) koji je potvrdio svoju prošlogodišnju titulu iz grada na Vrbasu.

BANJALUKA, 21. jula – Drugo mjesto pripalo je Danku Dangubiću (31) iz Konjica, a treće još jednom Banjalučaninu – Igoru Arseniću (23). Ovaj trojac dobro je znan širom BiH gdje na  manifestacijama redovno odmjeravaju snagu i skakačku tehniku.

Mlado i staro okupilo se na obalama Vrbasa da aplauzom podrže ovogodišnje skakače. Pored “Vrbaske laste” cijeli događaj upotpunio je još jedan autentični banjalučki simbol – dajak čamci.

Ljeto-na-Vrbasu-12

Najstarija gradska manifestacija trajaće do 4. avgusta uz bogate sportske i i kulturno-zabavne aktivnosti.

Atraktivni Zip line, spuštanje užetom iznad rijeke kod Gradskog mosta, biće dostupan građanima i turistima svim danima od 17 do 20 časova.

Ljeto-na-Vrbasu-2

Na bazenima “Akvana”, u srijedu će biti priređeni Otvoreni dani ronjenja od 14 do 18 časova, a idućeg vikenda ispod dvorane Obilićevo igraće se fudbal na pijesku i basket.

Ljeto-na-Vrbasu-6

Kino na otvorenom uz film “Taxi blues” biće upriličen na platou tvrđave Kastel 1. avgusta, od 21 čas. Naredna dva dana na plaži kod Zelenog mosta biće igran turnir u odbojci na pijesku, a za 3. avgust u večernjim časovima najavljen je “Ples pod zvijezdama” na plaži Obilićevo.

Ljeto-na-Vrbasu-7

Završnog dana manifestacije na plaži Abacija biće organizovana Kotlićijada, trka dajaka u tri kategorije i izbor najljepšeg među njima.

 

Srpskainfo


Novum
Novum
Novum
Novum