Aktuelnosti

Vozači, ne možete biti kažnjeni na osnovu SNIMKA! “Rupa u zakonu” za koju niko ne zna!

saobracaj_foto_srbijadanas_3_1

LAKTAŠI, 20. marta – Prijave za kršenje saobraćajnih propisa na osnovu snimaka sa društvenih mreža podnose se samo ako se znaju tačno vreme i mesto gde je prekršaj napravljen, ako se vide tablice na kolima i lice vozača.  20.03.2019. • 10:13 Srbija Danas/Informer Foto: Srbija Danas / Saša Džambić Gotovo nijedan bahati vozač čija luda vožnja osvane na snimku na internetu ... Opširnije »

Danas je Međunarodni dan sreće

sreća

LAKTAŠI, 20.mart – Međunarodni dan sreće – 20 mart. Sreću čine male stvari, svakodnevne sitinice na koje često ni ne obraćamo pažnju. Ukoliko želite da se osećate bolje i da budete srećniji, ne treba Vam puno. Zašto ne biste počeli još danas? Verujem da ste se jutros probudili uz osmeh, budući da nam stiže proleće. Eto jednog razloga za sreću, ... Opširnije »

JEDAN MALI VRABAC, NA PROZOR MI STAO….Danas je dan vrabaca

vrabac-620x350

LAKTAŠI, 20. marta – Po svedočenjima građana, polako nestaje iz urbanih sredina Foto: Marko Jovanović Vrapci su sve ugroženiji u gradovima, zato su ornitolozi odlučili da građanima u subotu poklanjaju sadnice žbunja. Vrabac pokućar jedan od simbola Beograda i jedna od najbrojnijih ptica u našim krajevima, po svedočenjima građana polako nestaje iz urbanih sredina. Loša ponuda hrane, gubitak mesta za gnežđenje, pa ... Opširnije »

Muči li i vas proljetni umor?

umor

LAKTAŠI, 20. marta – ZBOG stalnog umora, pospanosti, tromosti mnogi ne uživaju u proleću, jer teško podnose česte promene vremena i otopljenje. Prema rečima profesora dr Petra Otaševića, kardiologa, upravnika Klinike za kardiologiju Instituta “Dedinje”, zdravima je potrebno oko 15 dana da se prilagode na promenljivo vreme, a gojaznima i pušačima mnogo duže. Prolećno otopljenje, s druge strane, prija obolelima ... Opširnije »

Odsjekla šaku zbog osiguranja, ali nije sve krenulo po planu

ruka

Policija je saopštila da se 21-godišnja žena iz Slovenije nadala da će da uzme skoro 400.000 evra Depositphotos Ženi iz Slovenije, koja je namerno sebi cirkularnom testerom odsekla šaku, da bi dobila novac od osiguranja preti i do osam godina zatvora. Policija je saopštila da se 21-godišnja žena nadala da će da uzme skoro 400.000 evra od osiguranja. Žena, čije ... Opširnije »

SMISLIO FILMSKI SCENARIO Oteo sam sebe, uznemirio majku, uzeo 5.000 evra za otkup, pa slučaj prijavio policiji

autostop1 (1)

BEOGRAD, 20. marta – Jedan od najneobičnijih slučajeva na kojima je radila policija Srbije bio bi odličan scenario za urnebesnu komediju. Muškarac D. D. (34), ušao je u zgradu policije sa svojom majkom na čijem licu se jasno vidjelo da je plakala. Oči su joj bile crvene i natečene, lice tužno, ali i uplašeno, a sina je vodila ispod ruke. ... Opširnije »

Čuvari tradicije iz Lijevče polja: Radionice tkanja u Kočićevu

Kocicevo-tkanje

LAKTAŠI, 20. marta – Radionica tkanja, u cilju očuvanja tradicije i običaja lijevčanskog kraja održana je prošlog vikenda u Kočićevu kod Nove Topole. Na ovom skupu, za kojeg je vladalo veliko interesovanje, objašnjeni su dijelovi i princip rada tkalačkog stroja, postavljanje osnove te postupak tkanja. Učesnici radionice imali su priliku da probaju tkati, što je za većinu bilo uspješno. Foto: ... Opširnije »

error: