amd laktasi

LAKTAŠI, 11. juli – AMD Laktaši će i ove godine učestvovati na Tesla reliju u Srbiji.

Ovogodišnje izdanje 2. Tesla relija automobila na alternativni pogon, pod okriljem Svetske automobilske federacije(FIA), u organizaciji ARTK Srbija iz Beograda održava se od 11. do 13. jula na potezu od Niša do Beograda. Tokom dva dana učesnici relija obići će tri carske palate iz doba starog Rima u spravama koje pogoni struja i sva druga goriva koja ne zagađuju životnu sredinu.

Ove godine 2. Tesla reli posvećen je obeležavanju 1700 godina od potpisivanja Milanskog edikta i priznavanja hrišćanstva kao religije, kao i proširenju saznanja o ličnosti Nikole Tesle, jednog od najvećih umova u istoriji čovečanstva i njegovih dostignuća na polju elektrotehnike. Sportski deo relija započinje ceremonijalnim startom u četvrtak 11. jula u 19 časova u Nišu, na Trgu Kralja Milana, a cilj je u Beogradu, u subotu, 13. jula u16 časova, ispred hotela Metropol Palas. Itinerer relija, prvog dana, povezuje tri carske palate u Srbiji u kojima je rođeno ili živelo 18 rimskih imperatora (Naisus – Niš, Feliks Romilijana – Gamzigrad i Viminacijum – Stari Kostolac). Drugog dana reli se voziu na terenima Košutnjaka, Avale i Lisovića.

Duž itinerera predviđene su deonice gde se takmičarima vrednuju tačnost (zadata brzina) i količina utrošenog goriva. Reli se vozi u regularnim uslovima saobraćaja, bez obustava, a svi učesnici moraju u potpunosti da poštuju saobraćajne propise.

Prema FIA propisima, učesnici su svrstani u tri kategorije i to: kategorija 3 A – vozila na električni pogon, kategorija 7 – hibridna vozila i kategorija 8 – vozila na alternativna goriva – TNG, CNG, bio dizel itd. Očekuje se učešće takmičara iz desetak evropskih zemalja (Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, BIH, Grčke i Srbije). Ekipu AMD Laktasi čine Svjetlanović Aleksandar, Buliga Zlatko i Straživuk Dragan.

Preuzeto sa: laktasi-info.com