LAKTAŠI.18.februara- U BiH zbog slabog snega u višim i susnežice u nižim predelima, saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Foto: prelistavanje.rs/ilustracija / Arhiva

U toku je izgradnja vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj /deonica Banjaluka-Prnjavor/, zbog čega je petlja “Mahovljani” zatvorena za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju “Aleksandrovac”.

Izmenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Zbog izlaska mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmenjen je režim saobraćanja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

Na deonici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova je izmenjen režim saobraćanja.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, na deonici Rogatica-Ustiprača, u mestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćanja u trajanju od pet do 15 minuta.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mestu Ljubačevo, i putu R-476, deonica Ukrina-Gornja Vijaka, vozila zbog aktiviranog klizišta saobraćaju naizmenično jednom trakom.

U FBiH vozila saobraćaju po mokrom i mestimično zasneženom kolovozu.

Ugaženog snega ima na planinskim prevojima Makljen /Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje/, Lanište /Ključ-Bosanski Petrovac/, Oštrelj /Bosanski Petrovac-Drvar/, kao i na deonici Gorjevac-Ripač.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

/Blic.rs/