LAKTAŠI, 30. marta – Set mjera, zabrana i ograničenja, donesenih prethodnim Naredbama načelnika, produžavaju se do 13. aprila.

opstina

Takođe, na prijedlog načelnika, JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Laktaši, predloženo je da, putem svog Upravnog odbora, reguliše pitanje troškova boravka djece za mjesec mart i april, sa preporukom da u mjesecu martu troškovi boravka djece iznose 70% od utvrđenog iznosa, a za mjesec april da se u potpunosti oslobodi plaćanja troškova.

vrtić

Nakon 8. sjednice Štaba za vanredne situacije opštine Laktaši, konstatovano je da se sve dosadašnje mjere poštuju.

„Nemamo odstupanja, a najveći akcenat je na poštovanju mjera izolacije, a od sutra ćemo uspostaviti i karantin za slučaj da neko ne poštuje te mjere u bivšoj kasarni Sarica“, rekao je komandant Štaba i načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović.

Sarica

On je istakao da, kada je u pitanju kršenje policijskog časa, postoji nekoliko nesuglasica, uglavnom kod osoba koje su u tranzitu pa nisu obaviješteni, ali je to zanemariv broj prekršaja.

„Analiziramo i mogućnosti da pomognemo privredi, u smislu oslobađanja komunalnih taksa, a najveći problem su ugostiteljski objekti, kozmetički i frizerski saloni, da ima bar umanjimo štetne efekte“, rekao je Karapetrović.

Takođe, opština Laktaši će uspostaviti i karantin za lica koja dolaze iz inostranstva.

 

Opština Laktaši