BEČ – Austrija je objavila detaljnu listu sa deficitarnim zanimanjima u toj državi za narednu, 2022. godinu, u kojoj je navedeno 66 zanimanja, a za pojedinačne pokrajine definisana je posebna lista zanimanja.

Radi se o Regulaciji o stručnoj radnoj snazi, odnosno deficitarnim zanimanjima za 2022. godinu, na osnovu Zakona o zapošljavanju stranaca, za radna mjesta na području cijele Austrije, navode iz austrijske ambasade Sarajevo.

Prema objavljenoj listi, neka od zanimanja za kojima postoji potražnja su diplomirane medicinske sestre/tehničari, kuvari, moler i automehaničari, staklari, zidari, bravari, krovopokrivači, elektrotehničari-inženjeri energetike.

Na listi deficitarnih zanimanja su i inženjeri informacionih tehnologija, tesari, limari, ljekari, zavarivači, strugari/tokari, građevinski stolari, instalateri i monteri cijevi, diplomirani inženjeri mašinstva, optičari, staklari, poreski savjetnici, mesari i drugi.

Nezavisne

1 KOMENTAR

  1. Nije loša ideja. Ja sam kuvar, stalno u potrazi za novim radnim mestom. O Austriji ranije nisam razmišljao kao o mogućnosti, ali eto, mogao bih da odnesem dokumente prijateljici Jasni Filipović na prevođenje, pa da probam. Skoro da nemam šta da izgubim.
    A Austrija je predivna zemlja, bogatog kulturnog života.

Comments are closed.