Austrijski mediji jučer su se cijeli dan bavili sakupljanjem podataka i otkrivanjem prave istine o tome ko je zapravo 56-godišnji Austrijanac Harald Kopitz koji je u Zagrebu na stravičan način ubio svoje troje djece, četverogodišnjaka i sedmogodišnje blizance, djevojčicu i dječaka.

Dnevni list “Heute” sinoć je pod naslovom “Koks i scena crvenih lampica – to je tajni život ubice u Hrvatskoj” pisao kako je jučer povjerljiva osoba bliska Haraldu Kopitzu, osumnjičenom da je počinio teški zločin ubivši svoje troje maloljetne djece u Zagrebu, iznijela niz detalja o dvostrukom životu ubojice, prenosi Večernji list.

Prema prikupljenim informacijama od navedene neimenovane povjerljive osobe iz kruga ubice, Heute piše kako je 56-godišnjak navodno godinama “frekventirao” na bečkoj “sceni crvenih lampica” (op.a prostitucija) i konzumirao drogu, te da je djelovao depresivno.

Isti izvor navodi kako se je Harald K. na društvenim mrežama izdavao za uzornog oca i objavljivao slike svoje djece na plivanju, kod pečenja kolača i u ZOO-u. No, to je prema iznesenoj priči bila samo varka, jer otac obitelji navodno “nije volio” svoje troje djece, jer je bio opsjednut idejom kako on nije njihov biološki otac.

“On je bio opsjednut time. K. je uvijek iznova naglašavao kako je strašno imati djecu. A posljednje dvije godine stalno je podcjenjivački govorio o svojoj porodici. Vidjela se mržnja u njegovim očima”, rekla je osoba bliska ubici za austrijski Heute.

List dodaje kako se pretpostavlja da je otac ubio svoju djecu pod utjecajem droge, te da hrvatski organi vlasti istražuju da li je 56-godišnjak u vrijeme zločina bio pod utjecajem psihoaktivnih supstanci.

Također se navodi da je osumnjičeni ubojica stabilno i pri svijesti, te da ga u bolnici čuva policija. Heute također navodi kako je Harald Kopitz u oproštajnom pismu na Facebooku oštro napao masonsku ložu “Braće slobodnih zidara”, koja mu nije htjela pružiti pomoć u vezi s poslom i finansijskim problemima.

Citira izjavu jednog glasnogovornika “Braće slobodnih zidara” na svjetskoj razini koji je rekao kako nije lično poznavao Kopitza i kako ga ne može identificirati kao pripadnika navedene masonske lože istaknuvši: “Slobodni zidari pomažu jedni drugima i to samo u legalnom okviru. Sukladno tome, ništa ne opravdava ubistvo, to nije u skladu s filozofijom Slobodnih zidara”.

List navodi kako se masonska loža “Slobodni zidari” distancirala od osumnjičenog za počinjeni zločin u Zagrebu.

Klix.ba