Oni koji žele “nov” automobil proizveden prije dvadesetak godina sada imaju odličnu priliku jer aukcijska kuća Silverston Aukšns prodaje Folksvagen “golf” GTI 25th Anniversary.

Automobil kao nov: Na aukciji Folksvagenov “golf” GTI čuvan 19 godina (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Automobil nosi broj šasije No. 0718, proizveden je 2002. godine i regisrovan u oktobru, ali je za 19 godina prešao svega 12,8 kilometara. Zašto je bio parkiran toliko dugo, još uvijek nije saopšteno.

GTI 25th Anniversary je proizveden kako bi se proslavila tada 25. godišnjica legendarnog GTI-ja. Kasnije se u SAD i Kanati prodavao sličan model GTi 337, a razlog “kašnjenja” je činjenica da GTI nije bio dostupan u ovim zemljama kada se pojavio u Evropi, prenosi Klix.

Model je baziran na “golfu” četvrte generacije, lakiran je u Reflex sivu boju te dolazi sa BBS RC felgama (18×7,5). U unutrašnjosti su bezbjednosni pojasevi u kombinaciji crne i crvene boje te crna Recaro sjedišta, a automobil dolazi s fabričkim bodi kitom, većim prednjim kočnicama s crvenim kočionim kliještima, niži sportski ovjes i aluminijski detalji unutrašnjosti.

Automobil pokreće 1,8-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem koji razvija 180 KS i 235 Nm obrtnog momenta.

Automobil se prodaje bez rezervne cijene i teško je prognozirati za koju sumu će biti prodat.

Prije tri godine je “golf” GTI 25th Anniversary prodat za 11,812 funti, ali je taj automobil prešao znatno veću kilometražu.

Srpskainfo