LAKTAŠI, 02.februara – Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Željko Babić rekao je da njegovo isključenje iz te partije predstavlja obračun nesposobnih ljudi koji vode SDS sa iskrenim pristalicama, koji su većinski dio te stranke.

“U budućnosti očekujem još takvih isključenja. Ne mogu da shvatim u čemu se moje izjave o nezadovoljstvu većeg dijela članova partije slabim rezultatima na proteklim lokalnim izborima razlikuju od onih koje je izrekao predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević ili poslanici Davor Šešić ili Milan Tubin”, rekao je Babić.

On je naveo da bi shodno ovakvoj odluci Predsjedništvo SDS po automatizmu trebalo iz stranke da isključi i ljude, poput Miličevića.

Babić je rekao da će razmisliti o svom budućem djelovanju u Narodnoj skupštini, iako se, kako kaže, sa rukovodstvom Kluba poslanika dogovarao o nastupu na narednoj sjednici parlamenta Srpske.

“Ovo što je urađeno danas jeste poruka ljudima i članovima SDS-a da u suštini nemaju pravo na lični stav. Pokazuje se da odluke u stranci donosi Mirko Šarović i možda još dva, tri čovjeka bliska njemu”, naveo je Babić.

On je rekao da je Predsjedništvo SDS-a njegovim isključenjem iz partije prekršilo stranački Statut, te je ponovio da je to urađeno bez razloga.

“Nijedna moja izjava nije ugrozila djelovanje SDS-a i djelovala tako da sam prekršio stranački Statut”, rekao je Babić.

Kada je riječ o današnjem raspuštanju stranačke opštinske organizacije u Laktašima, Babić je naveo da je na posljednjoj sjednici te organizacije podnio neopozivu ostavku na mjesto prvog čovjeka SDS-a u toj opštini.

“Tu ostavku nije usvojio pomenuti odbor. Dakle, ni po tom osnovu SDS nije mogao da raspusti taj odbor”, rekao je Babić.

Predsjedništvo SDS-a danas je u Doboju jednoglasno odlučilo da iz članstva ove stranke bude isključen Željko Babić, koji je poslanik u parlamentu Republike Srpske, rekao je ranije lider ove partije Mirko Šarović.

SRNA

1 KOMENTAR

Comments are closed.