LAKTAŠI, 16. marta – Sandra Poletana, banjalučkog boksera, očekuje jedan od najvećih ispita u dosadašnjoj sportskoj karijeri. Sandro će u Londonu, na evropskim kvalifikacijama, pokušati da se domogne Olimpijskih igara u Tokiju.

sandro

Član bokserske repreznetacije Srbije, formu za londonski turnir brusi već nekoliko mjeseci, a završne pripreme odradio je u Ukrajini trenirajući sa tamošnjim najboljim bokserima, između ostalih i sa Oleksandrom Hižnjakom, osvajačem svjetskog i evropskog zlata. Sandro iz Londona za ATV poručuje da u odličnoj formi dočekuje početak evropskih kvalifikacija, ali je svjestan da njega i saborce iz reprezentacije Srbije očekuje težak put od olimpijske vize.

“Niko nije ovdje došao, ne samo u Srbiji, nego svi učenici, niko nije došao da sumnja u sebe. Tako nijedan reprzentativac Srbije. Svi smo došli maksimalno motivisani i spremni i uz Božiju sreću i bez povreda mislim da možemo doći do zapaženih rezultata”, kaže Sandro Poletan, reprezentativac Srbije u boksu.

Sandro će u Londonu da nastupi u kategoriji do 75 kilograma, na turniru koji počinje u subotu, a kaže da za sada nema naznaka, da bi se evropske kvalifiakcije mogle odgoditi zbog pandemije korona virusa.

“Konkretno panika se ne osjeti, mada su velike mjere predostrožnosti. Održava se sve normalno i za sada nije ništa otkazano. Mislim da neće ni biti, dodaje Sandro.

Sandro će u Londonu pokušati da ostvari jedan od svojih sportskih snova. Ne krije da je od prvih dana kada je zakorači u ring, maštao da zakorači u onoj na Olimpijskim igrama. Zato će, kaže s prvim gongom na londnskom tunriru krenuti hrabro ka prvom rivalu, s ciljem da se za koji dan pohvali svojim najvećim uspjehom u sportskoj karijeri.

(ATV)