Veseli ples poštara u Banjaluci prošle sedmice popravio je raspoloženje mnogim prolaznicima, a ko ga nije odgledao još jednu šansu će imati narednih dana.

IPošte Srpske priključile su se globalnom plesnom izazovu #jerusalemachallange, kojem nisu odoljeli ni umorni medicinari, vatrogasci, pa čak i sveštenici širom svijeta.

Slučajni prolaznicu su snimili njihov “Jerusalema” ples u centru Banjaluke, a video je već obišao region.

Riječ je o pjesmi jednostavnog teksta i zaraznog ritma koja je obišla planetu brzinom svjetlosti.

“Jerusalema” je postala vid borbe protiv pandemije, trenutak rasterećenja, nade i optimizma.

– Kako bismo malo razbili rutinu i pokazali vedar duh i optimizam, u situaciji izazvanoj virusom korona i svim mjerama koje iz nje proizilaze, odlučili smo se odazvati globalnom plesnom izazovu i zaplesati uz laganu i pozitivnu kompoziciju “Jerusalema”- pojasnila je za Srpskainfo Dijana Grujić iz Pošta Srpske.

Uz ovu kompoziciju južnoafričkog umjetnika Mastera KG i nigerijske gospel pevačice Nomcebo Zikode, koju su otpevali na jeziku afričkog naroda Zulu, trenutno pleše cijeli svijet, a ideju o dijeljenju pozitivne energije u zajedničkoj borbi protiv korona virusa podržali su i radnici Pošta Srpske.

Njih 40 se odazvalo i uvježbalo koreografiju za plesni spot koji je oduševio brojne građane.

– Pripreme su trajale mjesec dana, za koje vrijeme smo imali nekoliko proba. Naučili smo korake i napravili scenario koji će prikazati proces rada našeg Preduzeća, pozitivnu energiju i dobro raspoloženje naših kolega – priča Grujić za Srpskainfo.

U video spotu čije premijerno prikazivanje se očekuje ove sedmice, zaposleni su pokazali da osim predanog rada svakim danom u Pošti, umiju i da se zabave i da razvesele ljude oko sebe.

Srpskainfo