Dogovor sa prevoznicima da prodaja mjesečnih karata za maj počne sredinom sedmice, te da se mjesečne karte za maj priznaju i u mjesecu aprilu postignut je jutros. 

Ova informacija potvrđena je iz Gradske uprave, uz obrazloženje da na ovaj način svi srednjoškolci i studenti, kojima su nastavne aktivnosti počele danas, dobijaju mogućnost besplatnog prevoza zadnjih desetak dana aprila, sa mjesečnim kartama za maj.

“Napominjemo da u tarifnom sistemu javnog prevoza postoje mjesečne karte za jednu grupu linija i mjesečne karte za sve prevoznike, te da mjesečne karte važe isključivo od 1. do zadnjeg dana u mjesecu, a da prodaja počinje nekoliko dana prije isteka mjeseca”, dodaju iz ove uprave.

Podsjećanja radi, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dogovorio je ovo sa prevoznicima nakon što je Dragoslav Topić, šef odborničkog Kluba SNSD u SO Banjaluka, pozvao prevoznike da oslobode sve srednjoškolce plaćanja autobuskih karata do kraja aprila.

Na taj bi način, kako je Topić juče rekao, kompenzovali karte od marta.

Iz Gradske uprave napominju i da je od danas je u funkciji veći broj polazaka na svim linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika s obzirom na to da su se i srednjoškolci vratili u školske klupe.

Nadležno Odjeljenje za saobraćaj i puteve prati epidemiološku situaciju i prilagođava polaske prevoznim potrebama, te će sa daljnjim ublažavanjem mjera i sistem javnog prevoza putnika biti vraćen u redovno funkcionisanje.

Blportal.com