TRN, 18. avgusta – U okviru muzičke manifestacije “Cool Tool”, u prekrasnom ambijentu na jezeru u Trnu, sutra će se održati koncert grupe “Bolero”, kultnog sarajevskog sastava iz osamdesetih godina prošlog vijeka.


Kako su saopštili organizatori, početak koncerta je zakazan za 20 časova, a publika će imati priliku da čuje i predgrupe “Per Matisen”, džez trio (Norveška – BiH), i “Balkan Express” iz Banjaluke.

Kultni sastav “Bolero” se osamdesetih godina prošlog vijeka proslavio albumima “Na kraju slavlja” (1986) i “O Jesenjinu” (1988), a naziv su dobili po istoimenom djelu francuskog kompozitora Ravela.

Iako je više puta prekidao s radom, osnivač i gitarista benda Miroslav Mišo Bartulica se posljednjih godina ponovo aktivirao s grupom “Bolero”, čiji dugo najavljivani treći album “Avatarov grijeh” rokenrol publika na prostoru bivše Jugoslavije sa nestrpljenjem očekuje. Sve stare i nekolicinu novih pjesama publika će imati priliku da čuje na Trnskom jezeru, na trećem izdanju festivala “Cool Tool”.

Bend je ovog puta ojačan novim vokalom, Banjalučaninom Antoniom Tonijem Popovićem, koji sa bendom sarađuje od 2016. godine.

Kako su poručili iz benda, najavljuju odličnu zabavu i ističu da će u 100 minuta svirke odsvirati samo nekoliko novih pjesma, ali da će veče biti u znaku dobrih starih hitova koje pjevuše sve generacije.

Organizator manifestacije “Cool Tool” je Turistička organizacija grada Laktaši i grad Laktaši, a ulaz na koncert je besplatan.