LAKTAŠI, 11. juna – Više od 60 biciklista odvažilo se na mont bajk maraton koji je pokazao sve ljepote laktaške opštine. Nimalo laganu stazu koja iziskuje velike napore takmičari su prošli bez problema i tako pokazali zavidnu fizičku spremu. Nije ih omelo ni sunce i velika temperatura, jer je potreba za adrenalinom bila veća.
bicikl3   bicikl

“Uživala sam. Pravi užitak je prvi dio rute, a poslije je bilo zahtjevnije. Ovo je došlo kao neka vrsta treninga. Svaka čast organizatorima,” rekla je Nataša koja je učestvovala na maratonu i prije dvije godine.

bicikl1

Mont bajk maraton vremenom je postao tradicionalna manifestacija koja se održava već šest godina. Ovaj događaj je potvrda da i ovaj vid biciklizma ima svoje poklonike u Republici Srpskoj, ali i da kod nas postoje dobri uslovi za bavljenje ovim sportom.

bicikl2

“Više od 60 najodvažnijih takmičara isprobalo je staze u okolini Laktaša koje su zadovoljile potrebu za adrenalinom i uživanjem. Vrijeme nas je ispoštovalo, staza je bila idealna sa malo blata, taman da začini trku sa malo adrenalina,” rekao je organizator trke Mihajlo Svitlica.

Sve je proteklo u dobrom raspoloženju. Prijatelji mont bajk maratona organizovali su druženje i degustaciju svojih proizvoda, a organizatori zakazuju novo okupljanje naredne godine.

 

ATV