LAKTAŠI, 16. maja –  Na području Laktaša izlijevanjem rijeka Vrbas, Turjanica, Crkvena i Stupčevica poplavljeni su dijelovi Laktaša, Trna, Glamočana, Kosijerova, Milosavaca, Miloševaca, Maglajana Drugovića, Čardačana, Velikog Blaška i Velikog Blaška, a za saobraćaj je zatvoren most u Trnu. Obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu na dionicama u Trnu i Slatini prema Prnjavoru.”


Ovako je bilo prije tačno devet godine. Vjerujemo da mnogi pamte vodenu stihiju, koja je tog maja 2014. godine, prošla kroz mnoga laktaška naselja i nanijela štetu domaćinstvima, poljoprivrednicima i mnogim prirvrednim objektima.

16. maja 2014. godine, u Laktašima je proglašeno vanredno stanje zbog poplava. Sve raspoložive ekipe Civilne zaštite bile su na terenu i nastojale  evakuisati i dostaviti hranu i vodu najugroženijim stanovnicima. Bila je organizovana i  evakuacija stanovnika u Sportsku dvoranu u Laktašima.

Za vrijeme trajanja vanredne situacije bila je obustavljena nastava u osnovnim školama na području opštine Laktaši i zatvoreni su vrtići.

Stanovnici poplavljenih naselja uspjeli su obnoviti svoje domove. Život ide dalje, a sjećanje na poplave ostaje da se prepričava i na osnovu poneke fotografije i video snimka, potvrdi…

FOTO GALERIJA:

Trn 2014

Резултат слика за poplave trn laktasi

Резултат слика за poplave trn laktasi

Резултат слика за poplave trn laktasi

Резултат слика за poplave trn 16.maj

Trn poplava