Osveta je najbolja kad se servira hladna. To je izgleda pomislio i bivši radnik Mercedesa u fabrici u Španiji kada je napravio milione evra štete, četiri godine nakon što je napustio fabriku.

Bivši radnik je uletio bagerom u fabriku Mercedes-Benz u Španiji u četvrtak uveče. Bager je zaletio i lupio u kapiju fabrike automobila u Vitoriji, glavnom gradu Baskije na sjeveru Španije. Onda je lopatom počeo da razbija potpuno nove mercedesove kombije na parkingu.

Lupanje je trajalo nekoliko minuta, a zaustavio se kada je obezbjeđenje ispalilo metak upozorenja u vazduh. Bivši radnik ostavio je oko 50 uništenih vozila, kojima nema popravke, a fotografije na društvenim mrežama prikazuju zgužvane kombije koji su “poslagani” jedan na drugi.

Policija je stigla na lice mjesta i uhapsila počinioca, kojeg su lokalni mediji opisali kao “uglednog bivšeg radnika Mercedesa”. Navodno je tridesetosmogodišnjak radio u fabrici između 2016. i 2017. godine.

Sada se suočava sa optužbama za veliku materijalnu štetu, dok se incident istražuje kao “osvetnički napad u vezi s poslom”.

Njemačka kompanija i njen bivši radnik očigledno se nisu razišli u dobrim odnosima, jer je očigledno još uvijek imao šta da doda, četiri godine kasnije.

(Telegraf.rs)