TRN, 19. avgusta – Pomoć je stigla u pravo vrijeme, ne možete ni zamisliti. Ovo je pun pogodak. Hvala puno na ovako nama vrlo važnoj i vrijednoj donaciji, kaže Miroslav Subašić iz „Mozaika prijateljstva“ nakon što su ih iz kompanije „Milco“ Bojana Cvijetića obavijestili da će im donirati 5.000 KM za nabavku onoga što im je najviše potrebno za rad javne kuhinje.

Iznos će iskoristiti u jednom marketu, gdje će kupiti meso.

– Imamo sedam zamrzivača i došli smo do toga da u njima više nema ništa. Ova pomoć je došla kada nam je bilo najpotrebnije. Sada smo mirni neko vrijeme – ističe Subašić.

Poručuje da će sa ovim novcem moći da kupe 800 kilograma mesa, što će biti dovoljno za bar 30 obroka.

– Imamo brašna, koje nam je donirala Vlada, imamo i konzervi, ali nismo imali mesa. Sada ćemo lakše disati, kada znamo da možemo da spremimo obroke našim socijalno ugroženim sugrađanima – kaže Subašić.

Ova donacija firmi “Milco” nije jedina koju su do sada realizovali, a svakako će ih biti još.

– To nam je plan, jer imamo prostora i želje da pomažemo. Čemu novac ako ga ne dijelite s drugima – priča Bojan Cvijetić, vlasnik kompanije “Milco”.

U aprilu su uručili i preko potrebnu donaciju Dječjem domu “Rada Vranješević” u Banjaluci, kada su obradovani svi srednjoškolci koji borave u ovoj ustanovi. Štićenici su skromno rekli da bi voljeli da dobiju patike, ali su osim toga dobili još dosta toga.

– Željeli smo da im kupimo sve što su htjeli. Bili su skromni, htjeli su samo patike, ali gdje da bude samo to kada smo mogli da ih obradujemo i sa više – kaže Cvijetić.