LAKTAŠI, 12. juna – Povodom završetka Medenog časa, aktivnosti koja je imala za cilj da podstakne zdrave navike u prehrani kod djece školskog uzrasta kroz povećanje znanja i svijesti o značaju meda i pčelinjih proizvoda, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, uručio je nagrade za najkreativnije i najvrjednije učenike koji su bili dio ove inicijative.


Medeni čas se održao u svim osnovnim školama u Laktašima i okupio je preko 300 d‌jece.

Ovu inicijativu provodili su Poljoprivredni klaster „GLS“, Udruženje pčelara „Pčela“ Laktaši, organizacija UDAS, a sve uz podršku Grada Laktaši i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

„Hvala svim organizacijama koje su uzele učešće i želim da čestitam, djeci prije svega, što su uspješno pohađali ovaj čas. Mislim da je ovo prava praksa kako trebamo da radimo sa djecom u osnovnim školama i da im ukažemo na značaj zdravih navika u odrastanju. Ovo je bio odličan program koji se realizovao u svim osnovnim školama na teritoriji Laktaša. Prihvatamo sve pozitivne ideje kada su u pitanju djeca u osnovnim školama, kao što su projekti „Zajedno do zdravlja“ i „Nauči plivati-plivanje je zdravlje plivanje je život“. Važno je napomenuti da Poljoprivredni klaster „GLS“ ima sjedište u Trnu i on je zadužen za sve aktivnosti u ovoj regiji“, istakao je gradonačelnik Miroslav Bojić.

„Sa zadovoljstvom možemo reći da je „Medeni čas“ pohađalo 300 učenika iz svih osnovnih škola Grada Laktaši. Danas smo podijelili zahvalnice za najbolje obojene bojanke, koje smo učenicima podijelili na početku medenog časa, nadamo se da u sledećoj godini nastavljamo ovu saradnju“,  rekla je Bojana Petrović, koordinator projekta „Zdravi zalogaji“.