LAKTAŠI, 30. novembra – Narodni miting “Branimo Srpsku” održaće se u ponedjeljak u Laktašima, a gradonačelnik Miroslav Bojić ističe da će se sa skupa poslati jasna poruka svima koji smatraju da Srpska ne treba da bude faktor odlučivanja.


“Miting je zakazan za ponedjeljak u 18 časova i ovom prilikom pozivam građane ne samo Laktaša nego i susjednih lokalnih zajednica da dođu i daju podršku. To je podrška institucijama prije svega. Predstavnici institucija Republike Srpske su izabrani na izborima i samim tim se narod izjasnio ko treba da predstavlja Republiku Srpsku i ko je zastupa. Sigurno da je ovo što se dešava sa našim institucijama, imovinom, predsjednikom Republike je nezapamćeno ne samo kod nas nego i u Еvropi”, rekao je Bojić u emisiji Tet-a-Tet ATV-a.

On je istakao da se poruka sa skupa u Laktašima šalje Kristijanu Šmitu, institucijama BiH i međunarodnim faktorima koji smatraju da srpska ne treba da bude faktor odlučivanja.

“Poruka će biti jasna i glasna. Siguran sam da ćemo u prepunoj dvorani u Laktašima pokazati uz sve zvaničnike Srpske da nam je stalo do Srpske i da je jedini sud – sud naroda. Taj sud je presudio izbornom pobjedom”, rekao je Bojić.