LAKTAŠI, 9. maja – Početkoм maja imaćemo priliku da se družimo sa aromaterapeutom  Goranom  Klemenom, koji već dugi niz godina uspješno radi u Zagrebu, a krajem sedmice će nam se pridružiti u Laktašima, tačnije u Trnu, u motelu Bomi.


images

U ranijim tekstovima o aromaterapiji, Goran je spomenuo da postoje razne tehnike masaža, a  neke od njih, kao što su: KLASIČNA AROMATERAPIJSKA MASAŽA, RAINDROP/VITAFLEX, MASAŽA PINDAMA, INTUITIVNA AROMA MASAŽA, AYURVEDSKA MASAŽA-ABHYANGA, RUČNA LIMFNA DRENAŽA, SHIATSU, AROMAREFLEKSOGIJA (MASAŽA STOPALA PO REFLEKSNIM TAČKAMA UZ PRIMJENU ETERIČNIH ULJA) obećali smo predstaviti u narednim pričama.

Ostajemo dosljedni onom što smo obećali, i ovaj put pišemo o tehnici raindrop/vitaflex…

Raindrop tehnika je holistička metoda koja dovodi u ravnotežu fizičko i mentalno zdravlje, pomaže tijelu da ispravi nepravilnosti kičme, snažno podržava imuni sistem organizma i jača ga, rješava veliki broj skolioza i kifoza. Na osnovu tradicije američkih Indijanaca, koji su orlovim perima nanosili biljne ekstrakte i isceljivali teže probleme, Garry Young je postavio temelj za tehniku prilagođenu zapadnjačkom načinu delovanja i potrebama, romantičnog naziva “Raindrop tehnika”, što znači tehnika kišnih kapi.

raindrop-masaza

Vitaflex tehnika je specijalizovana forma masaže stopala ili dlanova koja potiče sa Tibeta. Kapanjem ulja na spoljne tačke oslobađa se iscjeljujuća energija putem električnih impulsa koji nastaju kontaktom vrhova prstiju i refleksnih tačaka. Toksini, gubitak kiseonika u telu i oštećenje tkiva čine prekid električnog kruga u telu. Vitaflex tehnikom uspostavljamo prekinuti električni krug, jačamo oslabljenja ili ozleđena mjesta, neutralizujemo toksine i balansiramo PH vrednosti.

Neobično i nesvakidašnje iskustvo možete zakazati  od petka do utorka , na broj telefona  00385917270494 (viber i waatsup), ili na mejl adresu svjesnostspoznaja@gmail.com.

Uživajte!