Mladi Srđan Stojanović (19) u nedjelju je preminuo nakon četiri dana boravka u bolnici i borbe sa koronom, a za njegovom tužnom sudbinom plače cijeli region.

Srđan je odrastao u banjalučkom naselju Šeher ( Srpske Toplice), s bakom i mlađom sestrom. Prema riječima njegovih drugova, Srđan je i ranije imao zdravstvenih problema povezanih sa srcem, a korona je bila dodatni faktor koji mu je i odnio život.

Porodica – baka i sestra

On i njegova maloljetna sestra prije nekoliko godina ostali su bez roditelja i živjeli su sa bakom, kojoj je Srđan predstavljao jedinu nadu.

– Otac mu se ubio kada je bio šesti razred. Bio je policajac, odvojio se u prostoriji i ubio se u privatnoj prostoriji. Malo poslije toga umrla mu je majka od srca, a potom i deda. Ostali su samo on i mlađa sestra, sa bakom.

Nažalost, i baka i sestra takođe imaju kovid. Baka se trenutno nalazi u bolnici, a sestra sa kojom su njegovi drugovi u kontaktu je smještena kod tetke, prenosi portal Banjaluka.

– Baka je živelja za njega. On je bio jedina nada i glava kuće poslije svega što se desilo tokom proteklih godina – kazali su nam njegovi drugovi.

Srđanov drug je u potresnoj ispovesti ispričao da se mladić borio kao lav. Radio je sve moguće poslove, od građevine preko poljoprivrede, a od skoro je počeo da se sprema kako bi postao policajac kao njegov pokojni otac. Nažalost, sudbina nije dozvolila da se to desi.

Otvoren je žiro račun za pomoć baki i sestri pokojnog Srđana.

Srpskainfo