LAKTAŠI, 22. novembra – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nikole Đorđića (25) iz Bijeljine, zbog sumnje da je prodavao opasne lekove bez odgovarajućih dozvola.

Foto: ilustracija/Klix.ba / RAS Srbija

Prema optužnici, on je spomenute lekove na području BiH prodavao u periodu od avgusta 2014. godine do januara 2015. godine, a nabavljao ih od njemu poznate osobe.

– Tokom provođenja istrage on je za novčani iznos od 960 KM prodao određenu količinu medikamenata – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Đorđić je uhapšen u policijskoj akciji “Potencijal” koja je provedena u januaru 2015. godine i to zajedno sa još 5 osoba.

Osim Đorđića tada su uhapšeni i ranije optuženi Senaid Serhatlić (50) iz Tuzle, Mladen Smoljić (50) iz Jajca, Esmeralda Isabegović Međanović (42) iz Doboja te Dušan Sladojević (43) i Simo Mitrović (25).

Akciju je provela SIPA zbog sumnje da su se osumnjičeni bavili seks trafikingom i trgovinom sredstava za potenciju.

Oni su medikamente i stimulativna sredstva poreklom iz Indije švercovali iz Mađarske u BiH.

Tokom akcije pretreseni su objekti na 12 lokacija i to na području Tuzle, Živinica, Bijeljine, Brčko distrikta, Ugljevika i Mrkonjić Grada, a prilikom pretresa kuća i automobila koje su koristili optuženi, pronađena je veća količina lekova i medikamenata, odnosno vijagre i kamagre, čija je vrednost procenjena na oko 30.000 KM, piše Faktor.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

/Blic/