LAKTAŠI, 31. avgusta – OPZ “Agora” organizuje prvu LandArt koloniju u Boškovićima na permakulturnom imanju “Farma Transforma” u periodu od ponedjeljka, 27.08. do subote, 01.09. 2018. godine s ciljem podizanja svijesti o odnosu čovjeka i prirode kroz umjetnost.

1

Land Art je pejzažna umjetnost i pripada konceptualnim prostornim umjetničkim praksama i promišljanjima. Odabrani umjetnici, Ljubiša Pušac, akademski slikar, Bojan Kos, prirodnjak i umjetnica Tatjana Ratković Bosnić, magistra umjetnosti u oblasti grafike,  će u saradnji sa Srđanom Kosićem, magistrom umjetnosti u oblasti grafike, osnivačem OPZ “Agora” i inicijatorom Land Art Kolonije, koristiti eksperimentalni pristup i prirodne materijale te kreirati svoje instalacije na zadanu temu – Transformacija.

2

Dugoročan cilj LandArt kolonije je kreiranje galerije na otvorenom kao jedinstvenog prostora koji obogaćuje već ionako inspirativni ambijent.

3

Bilo bi zanimljivo ispuniti subotu ovim umjetničkim performansom  zatvaranja LandArt kolonije koji će se održati u subotu, 01.09. 2018. godine s početkom u 12.00 časova na permakulturnom imanju Farma Transforma, Boškovići bb.