PRNJAVOR, 29. marta – Dvadeseta međunarodna ulična trka “Prnjavor 2019”, koja se nalazi u kalendaru Evropske atletske asocijacije, biće održana danas, a ova manifestacija okupiće više od 2.000 učesnika u svim uzrasnim kategorijama.

Amela-Terzic

Program počinje u 13 časova, a glavna trka na 5.000 metara čiji je nagradni fond 10.000 KM počinje u 14,30 . Ove godine, kaže direktor trke Željko Petrović, konkurencija će biti izuzetno jaka.

 

“Dolazi pobjednik naše trke 2016. i pobjednik Zagrebačkog maratona Kenijac Vajklif Kipkorir Bivot, šampion Mađarske na 1.500, 5.000 i 10.000 m Laslo Gregor, trostruka pobednica trke u Prnjavoru Amela Terzić iz Srbije, a tu će biti i neki od najkvalitetnijih takmičara iz Srbije  Elzan Bibić i Miloš Malešević, zatim Hrvati Ante Živković i Helena Gleđa, a prvi put imamo i goste iz Norveške Dianu i Emila Jonesa. Kada su u pitanju  domaći sportisti tu su bh atletičari Srđan Samardžić, Davor Vidović, Stefan Ćuković, Jelena Gajić i drugi – rekao je Petrović.

Ove godine će nastupiti i veterani, a svoju trku će imati i Udruženje roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju “Neven”. Organizatori su za danas najavili i promociju monografije AK Prnjavor.

 

Srpskainfo