LAKTAŠI, 03. novembra – Jedan od najstarijih članova Sportsko-ribolovnog društva „Vrbas“ iz Laktaša, Mlađo Savić već 30 godina isključivo „varaličari“, uglavnom, na Vrbasu. Juče je svojoj bogatoj kolekciji kapitalnih primjeraka dodao i štuku tešku 8,5 kilograma.

 

Grabljivica je došla nakon nekoliko zabačaja na varalicu – gumenu ribicu. Iskusnom ribolovcu Mlađi veoma borbena štuka nije predstavljala veći problem da je savlada i izvadi iz vode. I da se s pravom pohvali kolegama –ribolovcima. Pored nje, bilo je još nekoliko manjih primjeraka, piše BN TV.

Foto: BN TV

 

– Iako se približio osamdesetoj, naš Mlađo je još uvijek veoma aktivan. Sportski ribolov je njegova velika ljubav, pa je gotovo svakodnevno na vodi, prenosi BN.

Ponekad i dva puta dnevno, ujutro rano i u popodnevnim časovima.

 

Bez obzira na vremenske uslove, može se vidjeti na obalama Vrbasa uzvodno i nizvodno od Laktaša, najčešće kod mosta, sa `blinkerskim` štapom“, priča član rukovodstva SRD „Vrbas“ i, takođe, strastveni ribolovac Miroslav Aleksić iz Laktaša.

S obzirom na to da je „valaričarenje“ dosta naporan ribolov, Mlađi je ljekar preporučio da smanji ovu vrstu ribolova, dodaje Aleksić. Tako ponekad, ponese i drugi štap, zabaci dubinca, a onda se opet lati „bliknera“ i nastavi bacati varalicu. I tako već trideset godina.

On je, vjerovatno, među najuspješnijim članovima laktaškog društva ribolovaca. Ulovio je bezbroj primjeraka soma, smuđa i drugih grabljivica teških i do 20 kilograma. Zbog toga je veoma cijenjen u SRD „Vrbas“, a mladi ribolovci uveliko koriste njegovo bogato dugogodišnje iskustvo.

 

Srpskainfo