LAKTAŠI, 07. juna – Od ovog proljeća fizerski salon “AK Hair studio” bogatiji je za još jednu uslugu – Brazilsko keratinsko ravnanje kose. Radi se o vrlo traženom tretmanu posljednjih nekoliko godina.

“Tretman se pokazao kao odličan izbor i već u ovom kratkom periodu imamo zaista veliki broj zadovoljnih klijentkinja. One koje dođu zadovoljne su i preporuče dalje, tako to ide, zar ne?“, otkrila nam je vlasnica salona Ana Krstić.

Keratinski tretman je pogodan za svaki tip kose. Prednosti keratina su što ispravlja suhu i oštećenu kosu, kosa postiže nevjerojatan sjaj, uz to tretman raspetljava kosu, pruža termalnu zaštitu, štiti boju kose, te sprečava pucanje vrhova, kosa postaje baršunasta i glatka na dodir. Kosa postaje jača, ovojnica kose se zatvara i istovremeno je kosa zaštićena od UV zračenja, vjetra, mraza, morske i hlorisane vode.

Najčešće se klijentkinje odlučuju za ovaj tretman kako bi izbjegle peglanje kose i feniranje, jer kada se tretman napravi potrebno je kosu samo osušiti fenom od korijena prema vrhovima i kosa je ravna, glatka i sjajna bez korištenja pegle. Ovakav tretman zaista im štedi vrijeme.

Tretman otprilike izgleda ovako: Opere se kosa, prosuši da bude vlažna nekih 70 % površine. Nanese se keratin na čitavu dužinu dlake. Nakon nanošenja keratina kosa se fenira i pegla. Bitno je napomenuti da se 3 dana ne smije prati kosa i ne stavlja se ništa od preparata na nju. Tretman se radi sat i po do dva sata. Njega kose nakon tretmana zahtjeva šampon bez sulfata kako bi rezultati bilo što trajniji.  Uz pravilnu njegu kose tretman traje 4-6 mjeseci.

Farbanje i pramenovi uvijek se preporučuju nekoliko dana prije samog tretmana, bolje nego poslije, no nije greška farbati kosu i nakon tretmana. Tretman ne mijenja boju kose, odnosno boja neće izblijediti ako napravite tretman na sviježe bojenoj kosi.

„S obzirom da dolazi ljeto i svi se nadamo da ćemo uskoro na more, u ponudi imamo specijalan keratin namijenjen baš za ljetne mjesece koji se neće ispirati u moru, već će tijekom tih vrućih mjeseci kosu štititi od sunca. Nakon mora obavezno je kosu isprati kako so ne bi nagrizala keratin.

Vidimo se u “AK Hair studiju” u Trnu!

Cara Dušana 105A
Trn

Tel: 066/037-193

(Nalaze se pored Caffe bara Loby u Trnu)