GRADIŠKA, 25. februara – Devetogodišnji dječak Luka Lukić, porijeklom iz Donjih Podgradaca kod Gradiške postao je zvijezda popularne njemačke kuvarske emisije “Kitchen Impossible”.

30127544_1622561167819687_3940736105871048704_n

Kako piše Der Stern, Luka je briljirao u jednoj epizodi koji vodi majstor kuvar Tim Malcer, pobijedivši u kuvarskom dvoboju očiglednog favorita.

A  Luka, kao svoj specijalitet, pokazuje pečeno prase, koje se, da bi bilo ukusno, namaže solju prije pečenja,  velikodušno na nogama, vratu, glavi i utrobi. Tada zapali dvije vatre, jednu  kod glave, a druge kod leđa, jer je meso deblje na oba mjesta nego na stomaku  i stoga mora biti duže pečeno. Prasetu  treba oko dva sata preko vatre, zavisno od veličine. Kad više ne izlazi krv, prase je spremno. Prije nego što ga uzmete iz vatre, morate zaviriti unutra, tako da se masnoća pojavi prilikom rezanja. Tad je pečeno, kaže Luka.

Njemački mediji su istražili ko je nadareni mališan koji je očarao publiku. Ustanovili su da su njegovi roditelji u Njemačkoj otvorili restoran gdje se Luka od malena zainteresovao za kuhinju te je počeo tako otkrivati svoj talent.

 

Dječaka je otkrio sam Malcar koji ga je predstavio njemačkoj javnosti u svojoj kuvarskoj emisiji.

(Klix/ Srpskainfo)