LAKTAŠI, 23. aprila – Na području opštine Laktaši, do sada je evidentirano 43 pozitivnih lica, od kojih su 2 lica preminula, a 28 lica je izliječeno. Trenutno je 13 pozitivnih lica od kojih je 8 lica smješteno u Studentski centar „Nikola Tesla“, a 5 lica je hospitalizovano u UKC-u u Banjoj Luci, 2 lica su sa težom kliničkom slikom.
„Do sada su testirana 164 lica, dalje testiranje se nastavlja u skladu sa potrebama i sa naglaskom na preventivnom testiranju zaposlenih medicinskih radnika i drugih zanimanja koja su više izložena različitim kontaktima“, rečeno je iz Doma zdravlja u Laktašima.
Epidemiološkom analizom utvrđenih pozitivnih lica sa područja opštine Laktaši, ustanovljeno je da se najčešće radi o porodičnim klasterima, i kontaktima sa pozitivnim licima iz Banja Luke.
Trenutno se 97 lica nalazi u kućnoj izolaciji, 872 lica su izašla iz nadzora, a 155 je pod nadzorom.
„U karantinu bivše kasarne Sarica trenutno se nalazi 7 osoba, ukupno su 44 osobe do sada bile smještene u ovaj karantin“, rekao je predstavnik Tima za upravljanje karantinom u opštini Laktaši Goran Mišić. (Opština Laktaši)