LAKTAŠI, 24. decembra – Sudeći prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, većih promjena vremena u Bosne i Hercegovine neće biti.

48356748_324324301492864_3827434013904076800_n (1)

Tokom ove sedmice nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz slabije padavine.

U utorak u Bosni oblačno vrijeme, uglavnom sa veoma slabim snijegom. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku moguća je slaba kiša ili susnježica. Bez padavina na području Krajine. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera.

U srijedu prijepodne postepeno razvedravanje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. U Krajini i većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -4 i 1 stepen. Najviša dnevna temperatura vazduha između 0 i 4, na jugu zemlje do 7 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla prijepodne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha između 0 i 5, na jugu do 8 stepeni.

 

U petak će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla prijepodne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -3 i 1, na jugu do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura između 3 i 8, na jugu do 10 stepeni.

U subotu nas očekuje temperatura do 4, dok će najniža temperatura iznositi -3 stepena. Pretežno će prevladavati sunčano do djelimično oblačno vrijeme bez padavina. U nedjelju nas očekuje slično vrijeme bez padavina, ali sa znatnom naoblakom.

Novu godinu ćemo ipak dočekati uz padavine. U ponedjeljak, 31. decembar, očekuje nas nešto hladnije vrijeme sa temperaturom do -6 stepeni, uz snježne padavine. Za sve one koji Novu godinu planiraju dočekati na otvorenom, savjetuje se da se dobro utople i obuku slojevito.

(Avaz)