CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Tokom proteklog vikenda banjalučka policija obavila je racije u tri kafića, i tom prilikom uhapšen je i pomoćnik generalnog sekretara Vlade RS Marko Šukalo, potvrđeno je za Srpskainfo.

U RACIJI PRONAŠLI KOKAIN I EKSTAZI Uhapšen pomoćnik generalnog sekretara Vlade RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je uhapšen prilikom racije u piceriji “Kod Brke”, a osim toga obavljene su racije u kafićima “Balkan” i “Stara Banjaluka”.

Kod njega je policija pronašla kokain i ekstazi.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla da su u dane proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili racije u tri ugostiteljska objekta u Banjaluci.

– Prilikom racije zbog posjedovanja opojne droge uhapšeni su A.P. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,40 grama kokaina, M.Š. iz Gradiške kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,80 grama kokaina i jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi i I.J. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,83 grama marihuane – istakla je Mučibabićeva.

Takođe, D.D. iz Novog Grada, A.Ž, Z.A, D.T. i A.A. iz Banjaluke, uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“.

– Navedene osibe su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno kod D.D. 2,22 g/kg alkohola u organizmu, A.Ž. 2,07 g/kg alkohola u organizmu, Z.A. 1,25 g/kg alkohola u organizmu i kod D.T. 1,31 g/kg alkohola u organizmu, dok je A.A. odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu – rekla je Mučibabićeva.

U jednom ugostiteljskom objektu, zatečeno je 11 maloljetnika, kako konzumiraju alkohol, te su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod svih utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

– Takođe, u vezi sa tim su vlasniku i konobaru ugostiteljskog objekta uručeni prekršajni nalozi zbog točenja alkohola maloljetnim licima. O svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka, čiji radnicu su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti – pojasnila je Mučibabićeva.

Uručena su još tri prekršajna naloga radnicima ugostiteljskih objekata zbog počinjenog prekršaja „Posluživanje alkoholom“.

Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda uhapšeno je još 15 osoba.

Srpskainfo