LAKTAŠI, 12.marta- Dalibor Čamber (47) iz Laktaša, koji je optužen za ubistvo Duška Savanovića (24), a koje se dogodilo 31. decembra prošle godine u laktaškom naselju Trn, izjasnio se da nije kriv.

“Šta da kažem, kriv nisam”, rekao je Čamber danas u Okružnom sudu Banjaluka.

Krivicu je negirao i Čamberov sugrađanin Milan Đurđević (43), a koji se tereti da je odvezao Čambera sa mjesta izvršenja krivičnog djela u nepoznatom  pravcu, a kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove krivičnog djela.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, protiv Čambera je Okružni sud u Banjaluci potvrdio optužnicu koja ga tereti za ubistvo Savanovića i ranjavanja Alekse Babića (22). Optužnica je potvrđena i protiv Đurđevića (43), kojeg terete za pomaganje poslije krivičnog djela.

Kako smo pisali, prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva, Čamber i Đurđević su mercedesom C, kojim je upravljao Đurđević, došli na pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli Mercedesom GLK 220.

Tada je, dodaje se, došlo do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj “CZ”, kalibra devet milimetara, za koji nema oružni list, niti dozvolu za nošenje.

Prema optužnici, ispalio je hitac prema Mercedesu GLK koji je pogodio zadnji lijevi točak, a Savanović i Babić su sjeli u vozilo i pokušali da odu, ali ih je Čamber zaustavio.

Babić je, dodaje se, izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u lijevo stopalo, nanijevši mu ustrelnu ranu. Kako se navodi u optužnici, Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga je pratio, a zatim ga je Savanović udario i oborio.

Čamber je, dodaje se, pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva – tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usljed čega je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja.

Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gdje je podlegao od posljedica ranjavanja u 23.50 časova.

Nezavisne