LAKTAŠI, 20. novembra – Da ljubav prema lovu i prirodi ne jenjava ni u sedmoj decenij života, već naprotiv tinja istim žarom kao i na početku,  najbolje ilustruje primjer lovca Maladena Glišića iz lovačkog udruženja “Kozara” iz Laktaša, sekcija Čardačani.

lovac1

 

“Sve je počelo sada već davne 1989. kada sam položio lovački ispit, ali ljubav prema prirodi se rodila mnogo ranije jer su mi otac i stric bili dugogodišnji lovci te sam posredstvom njh zavolio prirodu”, ističe Glišić.

Na inicijativu ovog lovca pokrenuto je nekoliko akcija, a od značajnih je izgradnja visoke čeke te poslednja, ali ne i manje vrijedna je i izgradnja hranilišta (jasle) za visoku divljač.

lovac

“Davno sam čuo priču od starih iskusnih kolega da lov nije samo odstrel divljači već i njeno pomaganje u nevolji u hladnim zimskim danima kada je hrane u oskudici”, priča ovaj strasni lovac.

čeka

Podstaknut ovim ne tako davnim pričama i  sam Glišić je sa svojim bratom Blagojom htio da pruži svoj doprinos, te je pokrenuo akciju izgradnjom solila i hranilišta (Jasle).

 

Za “Glas Laktaša”: Danijel Glišić