LAKTAŠI, 07. maja – Iza nas je skoro dva mjeseca života u vanrednom stanju, i mjera za prevenciju i zaštitu od korona virusa, a ovih dana se počelo sa ublažavanjem pojednih mjera. Sa ublažavanjem se ide postepeno, te nakon dozvole za rad privrednim subjektima, na red dolaze i javni prevoz, kafane, frizerski saloni i ostalo.

Nakon vijesti da u Banjaluci sa radom počinju i predškolske ustanove, razgovarali smo i sa direktoricom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši, koja za “Glas Laktaša” kaže da će ova ustanova sa radom početi 18.maja, 2020.godine.

“Naša ustanova, uz saglasnost načelnika opštine, počinje sa radom 18.5.2020. godine, po principu ,,dežurne učionice”. Prema anketi koju smo sproveli među roditeljima, 47 djece bi trebalo da boravi u vrtiću u Laktašima, a 49 djece u vrtiću u Glamočanima”, saopštila je nataša trninić, direktor ustanove.

Na pitanje kako će biti organizovan rad sa djecom, stiže odgovor da je Institut za javno zdravstvo RS dao određene instrukcije, prema kojima je neophodno da se strogo pridržavamo mjera koje su date u uputstvu, i zaposleni u ustanovi ali i roditelji čija će djeca boraviti u vrtićima.

U skladu sa preporukama, djeca ce biti raspoređena u male grupe (do 10 djece). Dežurni vaspitači će preuzimati djecu i voditi ih u sobe, uz sve potrebne higijenske mjere.

Iz Ustanove mole za razumijevanje, ali i odgovornost i ozbiljnost, jer s obzirom da je situacija u kojoj se nalazimo, još uvijek neizvjesna.

“Iskreno se nadamo da ćemo se uskoro družiti i sarađivati u sretnijim i boljim uslovima, kako mi to u nađoj ustanovi radimo sve ove godine” poručuje na kraju razgovora Nataša Trninić, direktor JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši.