BANJALUKA, 03. juna – Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Ramazanskog bajrama, uputila je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, muftiji banjalučkom Osmanu ef. Kozliću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.
Ilustracija - Foto: ilustracija

IlustracijaFoto: ilustracija

– Povodom Ramazanskog bajrama, jednog od najvećih i najradosnijih muslimanskih praznika, vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH upućujem srdačne čestitke.Neka ovaj veliki praznik sve ljude podsjeti na važnost njegovanja međusobnog poštovanja, razumijevanja i solidarnosti, a u svaki dom unese mir, radost i slogu – navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas čestitku, povodom Ramazanskog bajrama,reis-ul-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću, muftijama, imamimai svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

– U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, a povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, upućujem Vam iskrene čestitike sa željom da ovaj praznik, kao kruna jednomjesečnog posta, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti donese radost, zdravlje i mir – navodi se u čestitki premijera Viškovića.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovjesti Ramazanski bajram sa željom da ovaj veliki praznik proslave u duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti.

– Želim vam da Ramazanski bajram dočekate u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju u krugu porodice i prijatelja i da predstojeći praznični dani donesu mir u vaše domove – navodi se u čestitki koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH uputio poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH.

Dodik je izrazio nadu da su molitve, žrtve i odricanja, tokom proteklog mjeseca Ramazana, učvrstili snagu u svakom čovjeku da ličnim primjerom utiče na širenje ljubavi, razumijevanja i praštanja.

predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH.

– U ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime, Vama i svim vjernicima čestitam nastupajući Ramazanski bajram sa željom da ga proslavite u zdravlju i sreći sa Vašim porodicama i prijateljima – naveo je Čubrilović u čestitki.

Muslimani u BiH i širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta.

 

RTRS