ZAGREB, 17. maja – Trener svih trenera snimio je spot za SDSS Milorada Pupovca. Na facebooku se ubrzo pojavila njegova lažna smrtovnica na kojoj su ‘ožalošćeni’ Pupovac i Plenković. Ćiro kaže da se zalaže za toleranciju

Čiro

Legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević snimio je spot za Samostalnu demokratsku srpsku stranku (SDSS) Milorada Pupovca.  U četvrtak je za Večernji list naveo i razloge zašto se odlučio snimiti spot.

– Razlog je očit: Ne slažem se s onima u ovoj našoj državi koji valjaju grudu snijega koja bi mogla tako narasti i na kraju nas sve zatrpati. Pa ljudi moji, imamo svoju državu i čuvajmo je, možemo samo pomoći da svi građani te naše lijepe države žive mirno, normalno, bez obzira na bilo kakvo opredjeljenje – izjavio je Blažević.

Na pitanje hoće li njegovu saradnju sa SDSS-om javnost loše prihvatiti, Ćiro kaže:

– Ako mi neko zamjera takve stvari, onda mu mogu samo nešto ‘lijepo’ poručiti, poslati ga u neku stvar.

No, čini se da mu neki ipak zamjeraju takvu saradnju pa je u petak na društvenim mrežama osvanula njegova smrtovnica kao reakcija na tu odluku, javlja Faktograf.  U lažnoj smrtovnici stoji da je preminuo 15. maja i najavljen je i pogreb na Mirogoju 18. maja. Mnoge je korisnike društvenih mreža ta smrtovnica zbunila jer izgleda vrlo autentično na prvi pogled. No, pri dnu smrtovnice gdje se inače navode tugujući članovi porodice, ovdje stoji: “Milorad Pupovac s članstvom SDSS-a, Andrej Plenković (Anemični), Gordan Jandroković (Njonjo) itd.”

– Ma nije idiotizam, čestitam onome ko je to napravio – sarkastično je rekao Ćiro za 24sata.

– Eto, za neke sam umro, a još sam živ. Ne razumijem, pa niko ne može biti veći Hrvat od mene, šta ja sad imamo nekom dokazivati svoje hrvatstvo. Ja se zalažem za toleranciju, pa mi smo dobili svoju državu. Šta bi još htjeli? Pa kako bi se Francuzi trebali ponašati prema Nijemcima? Pa dobili su dva rata, a svejedno sarađuju. Smrtovnicu sam vidio sinoć. I eto, to nekome predstavlja zadovoljstvo. A ja sam, rekoh, samo za toleranciju – izjavio je.

24sata.hr